Erol'un 2. Sıra ısrarı

Zamanında ya da erken yapılacak bir seçimde CHP'DEN ikinci sıra milletvekili adayı olacağını geçtiğimiz aylarda açıklayan ilimiz milletvekili Gürsel Erol'un 2. sıra adaylığındaki ısrarının devam etmesi siyasi dengeleri alt üst ediyor

Erol'un 2. Sıra ısrarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhalefet partilerinin sık sık gündeme getirdiği erken seçim hakkında görüşlerini ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, daha önce açıkladığı,  partisinden ikinci sıra milletvekili adayı olma konusunda ısrarcı olduğunu bir kez daha yineledi.

İlimizdeki yoğun programları ve halkla buluşmaları ile birlikte sık sık ulusal kanallarda gerçekleştirilen televizyon programlarına konuşmacı olarak katılan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Haber Türk Televizyonu’nda yayınlanan ve Kübra Par'ın hazırlayıp sunduğu "Kübra Par'la Açık ve Net" programına katılarak soruları yanıtladı.
Katıldığı programlarda güncel ülke siyaseti ve konuları ile ilgili açıklamalarda bulunan Erol, Elazığ’ın sorunları ile ilgili olarak da açıklamalar ve kendi partisinin ilimizdeki konumu hakkında da bilgiler veriyor.

“ERKEN SEÇİM VAR”
Kübra Par’ın erken seçim ile ilgili sorusu ile ilgili  açıklamalarda bulunan Milletvekili Gürsel Erol, erken seçim olacağını belirterek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp Elazığ Milletvekili Adaylarının bugünden itibaren açıklanmasını talep edeceğini söyledi.

Milletvekili Gürsel Erol, “Önümüzde bir erken seçim olur mu olmaz mı? Bana göre olacak. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın “Erken seçim yok” diyor ama bana göre olacak.” diyerek erken seçimin olacağını ifade etti. 

“ADAYLIĞI BELLİ OLAN TEK KİŞİ BENİM VE 2. SIRA ADAYIYIM”
Erken ya da zamanında yapılacak seçimlerde adaylığı şimdiden belli olan tek ismin kendisi olduğunu ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol; “Zamanında da olsa, erken de olsa partide adaylığı olan bir tek kişi var. O da benim. Elazığ ikinci sıra… Yani Elazığ ikinci sıradan milletvekili adayıyım. Sanıyorum hafta içinde genel başkanımızla bir görüşmemiz olacak ve Elazığ adaylarının bugünden erken seçim talebini açıklamasını talep edeceğim. Yani seçim kampanyamızı başlatacağız. Erken seçim talebimizi gündeme getireceğiz” dedi.

2.SIRA ISRARI NEDEN?
Geçtiğimiz seçimlerde millet ittifakının diğer ortakları olan İyi Parti ve Saadet Partisi’nin oylarıyla milletvekili seçilen ve şükran ziyareti olarak seçimden iki gün sonra bu partilere teşekkür ziyareti yapan Gürsel Erol’un, seçimlerin üzerinden 3 yıl geçmesinin ardından partisinin Elazığ’dan 2 milletvekilliği çıkartacağını iddia etmesi, siyasi gözlemcilerinin de gündeminde.

DEPREM EN BÜYÜK ETKEN
Kendisinin üç yıl önceki seçimlerde 41 yıl sonra CHP’den milletvekili  seçilmesini millet ittifakının desteğiyle olduğunu kabul eden Erol’un, geçen üç yıl süreyi çok iyi değerlendirerek uyguladığı farklı siyaset tarzı ve her kesime ulaşma gayreti ile kamuoyunda kabul gördüğü ifade ediliyor.

Deprem ve sonrası yaşanan süreç ve yapılan hizmetlerin  iktidarın hanesine artı olarak yansıması beklentisine  rağmen,  bunun ters olarak depremle ilgili sorunları her platformda gündeme taşıyan Gürsel Erol’a yaradığına dikkat çeken siyasi gözlemciler, bu durumun da Elazığ’daki siyasi dengeleri önemli oranda değiştirdiğini  ifade ediyorlar.

İTTİFAKA DEĞİL CHP VE ŞAHSININ ÇALIŞMALARINA GÜVENİYOR
Millet ittifakını oluşturan İyi Parti’nin de gösterilecek isabetli bir aday ile bir milletvekilliği kazanacağını, CHP’nin ise Gürsel Erol’un gerçekleştirdiği çalışma ve Elazığ seçmeninden aldığı yeni desteklerle bir milletvekilliğini çıkartabilecek güce ulaştığını ifade eden siyasi gözlemciler, bu gerçeğe ve birinci sıradan yeniden aday olma hakkı ve yetkisi varken Gürsel Erol’un ikinci sıra milletvekili olmak istemesindeki en büyük etkenin, hemen her partiden kendisine olan büyük teveccüh ve yönelim olduğunu ifade ediyorlar.

GENEL MERKEZ DESTEĞİ
Gürsel Erol’un siyaset tarzı ve çalışma yöntemlerinin isabetli olduğuna inanan ve bu amaçla Elazığ’da başarılı bir sonuç almak isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da her türlü desteği verdiğine dikkat çeken siyasi gözlemciler, Elazığ’a tahsis edilen ve seçimlere kadar da ilimizde kalacak olan seçim otobüsünün de bunun bir kanıtı olduğunu ifade ediyorlar.

VEKİL OLAMAZSA NE OLUR?
CHP Milletvekili Gürsel Erol’un, bu dönemde yaptığı siyasi çalışmalar ile partiyi bir yerden alıp önemli bir mevkiye çıkarmasına  karşılık, ilimizden büyük bir vefa ve fedakârlık göstererek CHP birinci sıra yerine  ikinci sıra milletvekili adayı olması karşısında az bir oyla kaybetmesi halinde bile  siyasi yolculuğunda önemli bir kayıp olmayacağı görüşünü dile getiren siyasi gözlemciler, Erol’un  genel seçimlerden sonra hem  Genel Merkezde önemli bir göreve geleceği hem de 9 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyelerinden birinde  Başkan adayı olabileceğini  ifade eden siyasi gözlemciler, bunun da Erol’u Kılıçdaroğlu’nun da onayı ile CHP’de önemli bir mevkiye taşıyacağını dillendiriyorlar.