Erol: 'Şerifoğulları'nı Eleştirmiyor' Konusuna Açıklık Getirdi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı ve Ak Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları'na yönelik sessiz kaldığı iddialarına açıklık getirdi.

Erol: 'Şerifoğulları'nı Eleştirmiyor' Konusuna Açıklık Getirdi

Milletvekili Erol, katıldığı ortak canlı yayında kendisine yönelik “Belediye Başkanını eleştirmiyor” iddialarına açıklık getirdi.

Milletvekili Erol, konuyla ilgili açıklamasında:

“SADECE BEN SORU ÖNERGESİ VERDİM”

“Ben Elazığ Belediyesi’nin borçları ve Villa Kent Projesi ile ilgili İçişleri ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarına soru önergeleri verdim. Semih Bey artık MHP’nin il başkanı değil Milletvekili. Bir usulsüzlük, uygunsuzluk, hukuka aykırılık varsa bunu tabi ki yerel televizyon kanallarında siyaset olarak kullanabilirsin ama yetkini de kullanacaksın. Nedir yetkin: Soru önergesi. Neden soru önergesi vermedi? Benim dışımda Elazığ’ın sorunları ile ilgili çıkıp da televizyonlarda konuşma yapan var mı? Yok. Bakanlıklara soru önergesi veren var mı? Yok. Peki benim dışımda Meclis Kürsüsünde Elazığ’ın sorunlarını dile getiren var mı? Yok. Ama Elazığ’a geliyorum, “Belediye Başkanını niye eleştirmiyorsun” diyorlar.”

“ELEŞTİREL SİYASET YAPMIYORUM”

“Ben Belediye Başkanını eleştirerek siyaset yapmıyorum. Çünkü ben zaten belediye başkanının davranışlarından ve onun siyaset tarzından kaynaklı eleştiri yapma hakkına sahip değilim çünkü ben onun gibi düşünmediğim için ne onunla parti olarak ittifak kurmuşum ne de geçmişte o partide siyaset yapmışım. Benim amacım nedir? Benim amacım hizmette farklılığı getirmek. Her partinin belediyecilik ile ilgili politika ve uygulamaları farklıdır. Ben kendimi ve adayımı anlatıyorum. Sosyal Belediyeciliğin ne olduğunu, sosyal belediyeciliğin insanların hayatında neleri değiştireceğini, belediyelerin yetkilerini kullanarak aslında insanların hayatına nasıl dokunmamız gerektiğini anlatıyorum. Bu bir milletvekilliği, genel seçim değil. Bu bir yerel seçim. Yerel seçimde rakibinizin kötülüğünü değil sizin insanların görmediği, yaşamadığı ve o yetkiyi nasıl kullanacağı konusunda toplumu aydınlatmak ve bilgilendirmek gerekir.”

“BELGE VARSA GETİRİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

“Ben şimdi kalkıp desem ki ‘Şahin Bey, yolsuzluk, hırsızlık ve haksızlık yaptın.’ Var mı elimde belge? Yok. Bu konuda eleştiri getiren arkadaşlara da buradan söylüyorum, bunlarla ilgili benim elimde olmayan belge sizde varsa getirin bana ben hemen Savcılığa da suç duyurusunda bulunayım. İlgili bakanlıklara da hemen soru önergesi vereyim. Bu belgeler varsa siz niye bunları yapmadınız? Şimdi köşe yazarı kendi köşesinde yazmıyor, siyasetçi bununla ilgili Meclis’te bir konuşma yapmıyor. Bana da diyorlar ki “Sen niye susuyorsun?” Ben susmuyorum. Elazığ kamuoyunu doğru bilgilendiriyorum. Yerel seçimlere yönelik mevcut bir belediye başkanı ve mevcut adayların yaptığı ve yapacağı işler yerine ben kendimi anlatıyorum. Milletvekilliğinde de bunu yaptım."