Erol, Kurultay Sonucunu Verdi

CHP'de 38. Olağan Kurultayı için geri sayım devam ederken partinin 130 milletvekilinden 95'i TBMM'de düzenledikleri basın toplantısı ile kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı.

Erol, Kurultay Sonucunu Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu gelişmeler yaşanırken geçtiğimiz akşam Flash Tv’de Fatih Ertürk’ün “Başkent’te Gündem” programına katılan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kurultayın sonucuna yönelik tahminini açıkladı.

Kendisinin de gördüğü yanlışları bizzat Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na söyleme cesaretini gösterdiğini, partinin yerel seçimler öncesi zor bir sınavın arifesinde olduğunu, partide fırsatçılara geçit verilmemesi adına gerçekleri dile getirmeye devam edeceğini dile getiren Erol, kurultay tahminini  de açıkladı.

4 Kasımda yapılacak kurultayda Kılıçdaroğlu’nun 780 delegenin oyunu alarak yeniden genel başkan seçileceğini ifade eden Erol, Özgür Özel’in ise  560 oy alacağını bu tahmininde  artı-eksi yüzde 5 sapma olabileceğini ifade etti.

Fırsatçılara ve parti burjuvasisine partiyi terk etmeyeceklerini dile getiren Erol, değişim söylemiyle ilk kez öne çıkan İBB Başkanı İmamoğlu’nun kongreyi yönetecek divan başkanı olacağını ve kongreden sonra partiyi zorlu bir yerel seçim sürecinin beklediğini ifade etti.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un kurultay  sonucu tahmininin  tutacağına dikkat çeken gözlemciler, Erol’un tecrübeli ve parti dinamiklerini çok iyi bilen bir siyasetçi olduğunu, kurultay sonrası kendisine Genel Başkan yardımcılığı ya da üst düzey bir parti görevi verileceğini ifade ediyorlar.

Erol’un CHP içerisinde alacağı her türlü görevin ilimiz için de önemli bir gelişme ve kazanım olacağını ifade eden siyasi gözlemciler, Erol’un böylesi bir görevle ilimiz  sorunlarının çözümünün daha da hızlanacağını dile getiriyorlar.