Erol: 'Kılıçdaroğlu'nun Adaylığı Elazığ Adına Sevindirici Bir Gelişme'

CHP Parti Meclis Üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasının ardından açıklamalarda bulundu. Erol, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının hem Elazığ hem de Türkiye adına sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek nedenlerini de sıraladı.

Erol: 'Kılıçdaroğlu'nun Adaylığı Elazığ Adına Sevindirici Bir Gelişme'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altılı masa olarak adlandırılan koalisyonun adayı uzun bir sürenin ardından dün açıklandı. 

İYİ Parti’nin masadan kalkması ve geri dönmesiyle birlikte son 48 saatte yaşanan baş döndürücü hızdaki gelişmelerin ardından 6 partiden oluşan Millet İttifakı, ortak adaylarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak duyurdu. Yapılan ortak açıklamada 12 maddelik mutabakata varıldığı ve diğer partilerin Genel Başkanlarının da seçimin kazanılması halinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapacağı belirtildi. Ayrıca açıklanan 12 maddelik mutabakatta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da Cumhurbaşkanı olarak görev alacağı maddesi yer aldı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının duyurulmasının ardından açıklamalarda bulundu. Erol, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının hem Elazığ hem de Türkiye adına sevindirici olduğunu belirterek nedenlerini ise şu sözlerle aktardı:

“ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU”

Kamuoyunun uzun süredir beklediği ve herkesin merak ettiği konu ile ilgili bugün açıklama yapma ihtiyacı hissettim. “Altılı Masa” olarak adlandırılan Millet İttifakı’nın bir araya gelerek ülkede yaşanan sorunların çözümüyle ilgili raporların ve politikalar hazırladı. Bunlar 6 liderin imzası altına alındı. Sonuç olarak Altılı Masa’nın aldığı kararlar ve göstermiş olduğu irade hükümet politikası olarak uygulamakla ilgili dün itibariyle Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı olarak açıklandı. 

“İLİMİZ ADINA SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞME”

Bu hem ülkemiz hem de ilimiz adına son derece sevindirici bir gelişmedir. Ülkemiz adına sevindirici olan; devlet geleneğini bilen, devlet kurallarına ve kanunlara göre hareket eden, devlet adamlığı kimliği ile siyaset yapan birisinin ülkede Cumhurbaşkanlığı yapması ve bu süreci yönetmesi gün itibariyle son derece anlamlı ve önemli. Diğer taraftan ilimiz için de önemli. Kemal Bey, yazın Elazığ’a gelmişti. Grup toplantısını Elazığ’da yapmıştı. Elazığ’ın ekmeğini yediğini, suyunu içtiğini, Elazığ’da anılarının olduğunu belirtmişti. Kendisini Elazığlı olarak ifade etmişti. Tunceli ve Elazığ iç içe olarak yaşayan kentler. Bu anlamda bölgemizden bir Cumhurbaşkanı çıkması, ilimizin kültürünü alan birinin Cumhurbaşkanı olması, ilimiz adına da ayrıca sevindirici bir gelişme. 

“TEMENNİMİZ BAKANLARIMIZIN DA OLMASI”

İleriki süreçlerde temennimiz ve beklentimiz ilimizden yalnızca bir Cumhurbaşkanı çıkması değil, Cumhurbaşkanımız ile birlikte görev yapacak bakanlarımızın da olması. Bundan sonraki çabamız buna yönelik olacak. Sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı adaylığının İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki dönemde de bu hayırlı olsun temennisini inşallah ilimizden ve bölgemizden seçilecek bakanlar için söyleyeceğiz ve eskiden olduğu gibi Elazığ’ı Doğu’nun Paris’i yapacağız. Elazığ’daki farklılıkları bütün kentimizde yaşayan insanlara en iyi şekilde yansıtacağız. Sürecin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.