Erol: 'Karar, Elazığ İçin Önemli'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'ya dönmesinin ardından 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Millet ittifakını oluşturan siyasi partilerin İl Başkanları karardan memnuniyetlerini dile getirirken CHP Milletvekili Gürsel Erol, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığının Elazığ adına önemli bir kazanım olduğunu dile getirdi.

Erol: 'Karar, Elazığ İçin Önemli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Elazığ Hakimiyet Gazetesi,  Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilan edilmesinin adından CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol kararın Elazığ adına önemli bir kazanım olduğunu dile getirirken, Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran,İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler ve Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, seçimi rahatlıkla kazanacaklarını ifade ettiler.

Erol: 'Karar, Elazığ İçin Önemli'

DURAN: “OLUMLU BİR KARAR VERİLDİ”

CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran yaptığı açıklamada, “Uzun süreden beri 6’lı masa oluşmuş ve gerek aday belirleme gerekse ortak mutabakat neticesinde olumlu bir karar verildi. Mensubu olduğum CHP’nin genel başkanı ortak aday olarak çıkması bizler için çok ayrı bir güzelliktir. Genel Başkanımızın zaten duruşu ve siyasi kimliği ülkenin içerisinde bulunduğu durumu göz önüne alındığı zaman doğru bir kararlardan biridir.” dedi.

“HALK, DEVLETİN İÇİNDEN GELEN BİRİNİ İSTİYOR

Başkan Duran, “Bu süreçte dediğim gibi kendi genel başkanıma çalışmak ayrı bir durum bizim için. Halkın büyük bir kesimi artık şunu kabullendi ki ülkenin devlet geleneklerinden uzaklaştırılarak bir şirket edasında yönetilmiş olması devletle olan kopukluğu meydana getirdi. Bunun sonucu olarak da ülkemizin liyakatsiz atamalardan tutun da birçok noktadaki eksiklikler ve hatalar ön plana çıkmaya başladı. Halk artık devletin içinden gelen birinin gelmesini istiyor.” dedi.

KAMUOYUNDA GENEL BAŞKANIMIZIN ELEŞTİRİLEN HİÇBİR ÖZELLİĞİ YOK 

Başkan Duran, “Kamuoyunda genel başkanımızın eleştirilen hiçbir noktası yok. Daha çok yapıcı özellikleri ortaya çıkıyor. Yani şuanda ülkemizin ihtiyaç duyduğu bir lider. Herkes bu konuda bence mutabık.”

“HER PARTİNİN KENDİ LİSTESİYLE SEÇİMLERE GİRMESİNDEN YANAYIZ”

Seçimlerde ortak liste olur mu sorumuzu da yanıtlayan Başkan Duran; “Bizim düşüncemiz herkesin kendi listesi ile girmesi yönünde. Buna genel merkezler karar verecek. Verilecek karara dahil olacağız.” dedi.

Erol: 'Karar, Elazığ İçin Önemli'

AKIN: “YERİNDE VE UYGUN BİR KARAR”

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın ise yaptığı açıklamada, “Millet İttifakının bir il başkanı olarak şunu açıkça ifade etmek isterim ki, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını yerinde ve uygun bir karar olarak görüyoruz. Tüm genel başkanlarında cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapması yönünde karar alınmasını da biz yerinde bir karar olarak buluyoruz.” dedi.

YÜZDE 60 İLE İNŞALLAH BU SEÇİMİ ALACAĞIZ

Başkan Akın, “Teşkilatlarımızda da bu konuda her hangi bir olumsuzluk yok. Tüm teşkilatlarımız ile görüşmeler yapıldı zaten. Yapılan anketler şunu gösteriyor ki Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olması durumunda her şekilde seçim yüzde 60 oranında kazanılıyor. Bazı anket firmaları yüzde 55 olarak değerlendiriyor ama genel başkanımızın da ifadesi ile yüzde 60 ile inşallah bu seçimi alacağız.” dedi.

MİLLETİMİZİN KARARI OLGUNLAŞTI

Milletin kararının kesin olduğunu ifade eden Başkan Akın, “Artık bu yönetim anlayışının değişmesi hususunda milletimiz de artık olgunlaşmış bir düşünce var. Artık yönetimde bir dengenin olabilmesi için istişareli bir yönetim anlayışının artık hakim olması noktasında milletimiz artık kararını vermiş durumda. Biz zaten bunu aylardan beridir biliyorduk. Ancak bu son depremler ile birlikte depreme müdahale noktasında çok zayıf bir yönetim anlayışı izlendiği için milletimizin kanaati kesinleşti ki devletin sinir uçları felç olmuş durumda. Bundan dolayı bunun değiştirilmesi için karar verildi.” dedi. 

“ELAZIĞ’DA ÇOK İYİ BİR SONUÇ ALACAĞIZ” 

Başkan Akın, “Görüşmeler devam ediyor. Genel Merkezlerin ortak bir kararının olması gerekiyor. Elazığ’dan ortak bir liste ile girilir mi girilmez mi cevabını vermek mümkün değil. Bizim düşüncemizi soracak olursanız, ben Elazığ il başkanı olarak şunu çok açık bir şekilde ifade edeyim ki Elazığ’da biz milletvekilliği seçimlerinde çok iyi bir sonuç alacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Erol: 'Karar, Elazığ İçin Önemli'

SON KIRILMAYI SAYMAZSAK BEKLENEN OLDU

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler ise yaptığı açıklamada,“Millet ittifakının adayı sayın Kılıçdaroğlu oldu. Aslında bu 7/8 aydır beklenen bir durumdu. Kılıçdaroğlu uzun süredir zaten Cumhurbaşkanı  adayı gibi davranıyordu. Son kırılmayı saymazsak beklenen oldu diyebiliriz.Genel başkanımızın hassasiyeti seçimi şansa bırakmamaktı. Anketlerde 2 belediye başkanı daha önde görünüyordu. Israrı bunun içindi. Milletin beklentilerini, umutlarını şansa bırakmamak içindi. Sonunda tarafların her biri bir adım geri çekilerek aklın yolunda anlaşmışlardır. Yol haritasında ifade edildiği gibi parlamenter sistemde Cumhurbaşkanı semboliktir. İcra ile ilgili görevi yoktur, esas görevi temsildir.”dedi. 

KAVGA ZAMANI DEĞİL, İNSANLARIMIZIN UMUTLARINI GERÇEKLEŞTİRME ZAMANI

Gürgözeler,“Esas yetki başbakandadır, devlet yönetimi ona aittir. Millet ittifakının başbakanı sayın Meral Akşener olacaktır. Geçmişin geçmişte kalan kötü hatıralarından hareketle 40’lı yılların CHP’si üzerinden algı oluşturulmaya çalışılıyor. Köprülerin altından çok sular geçti, herkes dersler çıkardı. Artık geçmişe değil bugüne bakmalıyız. Kavga zamanı değil, insanlarımızın umutlarını gerçekleştirme zamanı. İl teşkilatı olarak üzerimize düşeni yapacağız, hedefimiz Elazığ ve Türkiye’de birinci parti olmak. Adaleti, hukuku yeniden hakim kılmak. Rüşvete, yolsuzluğa son vermek. En az yüzde 60’lık bir oyla seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Hedefimiz şu veya bu kişiyi cumhurbaşkanı yapmanın ötesinde devletin bozulan ayarlarını düzeltmek, pahalılığı durdurmak insanlarınızın yüzünü güldürmektir. Bunu başaracağımıza inancımız tamdır.”dedi.

Erol: 'Karar, Elazığ İçin Önemli'

EROL: “İLİMİZ VE ÜLKEM ADINA HAYIRLI OLDU”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun millet ittifakının adaylığı konusunda açıklama yapan Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol; “Yaklaşık bir yıldan beri altılı masa etrafında bulunan liderler ülkemiz sorunlarını ele alarak sorunların çözümü noktasında kafa yordular. Dün itibariyle Millet İttifakı’nın adayı olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ilan edildi. Yaşadığımız bu süreç hem ülkemiz, hem ilimiz adına oldukça sevindirici bir gelişmedir. Devlet geleneğini bilen, kanunlara göre hareket eden birinin Cumhurbaşkanı Adayı olması ülkemiz için sevindiricidir.” dedi.

“KARAR, ELAZIĞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığının Elazığ için de ayrı bir önem taşıdığına dikkat çeken Erol, “Şehrin sokaklarını bilen ve bu toprağın evladı olmasıdır. İlimizden bir Cumhurbaşkanının çıkmasının yanı sıra ilerleyen süreçte Elazığ’dan bakanların çıkması noktasında da çabamızı sürdüreceğiz. Eskiden olduğu gibi Elazığ’ı doğunun Paris’i yapacağımızı belirtmek istiyorum. Sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı adaylığının şimdiden ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”