Erken Unutuyoruz

Hafıza-yı beşerin nisyan ile malul olduğu gerçeği en çok da bizim toplum için geçerli gibi.

Erken Unutuyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir olay yaşanır, insanlar mağdur olur, bunun yansıması şehri de etkiler ama bu durum üç gün sonra unutulup gider. Taki yeni bir olumsuzluk yaşanana ya da aynı yerde olana kadar.

Geçmiş yıllarda Maden ilçemizi ve halkını mağdur edip yerinden yurdudan eden doğal olmayan heyelana sebep olan maden cürufu, halen aynı yerinde duruyor ve aynı tehdidi oluşturmaya devam ediyor.

Konu, Erzincan’daki maden faciasının ardından bir kez daha gündeme geldi ve yine buzdolabına kaldırıldı. Yeni bir faciaya kadar da kimse konuşmayacak gibi Maden’in durumunu.

Özelde Maden ilçemizin genelde ise ilimiz sınırları içindeki maden ocaklarının hem insan hayatına hem de çevreye verme ihtimali olan sorunların çözümüyle ilgili resmi görevliler yanında sektörle ilgili çalışmaları olan STK’lardan müteşekkil bir komisyonun kurularak hazırlanan raporlar gereği adım atmak en doğru ve reel bir adım olacaktır.

Sorunu sürekli konuşmak ve buradan siyaset yapıp ve STK’çılık oynamak yerine,  çözüme odaklanmak adına bu konuyu birileri dert edinmeli, hatta “Maden Çalıştayı” yapılarak sonuçları rapor eşliğinde devletin ilgili birimlerine iletilmesi ve kamuoyuna açıklanması lazım.

Bunun için Elazığ Valiliği hiçbir kişi ve kurumdan adım atmasını beklemeden, kendisi  adım atmalı ve bu konuda bir komisyon oluşturarak çalışmalara başlamalı ve sorunun çözümünde aksiyon almalıdır.