Erdoğan Yine Yanıltıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un dün müjde diye kamuoyuna duyurup, gerekli açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağını dile getirdiği müjde bugün geldi.

Erdoğan Yine Yanıltıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Buna göre TOKİ’den ev veya iş yeri alıp da geri ödemesi devam eden vatandaşlarımız için yüzde 25 peşin ödeme indirimi kampanyası yapılacak.

Bu konuda cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Bu vesileyle, TOKİ'den ev alan vatandaşlarımıza da bir müjde vermek istiyorum. TOKİ'den ev veya işyeri alıp da geri ödemesi devam eden vatandaşlarımız için yüzde 25 peşin ödeme indirimi kampanyası başlatıyoruz. Borcun tamamını kapatamayacak olanlar ise bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla, yapabildikleri kadar ödemeye yüzde 25 indirim alabilecek. Bu kampanyadan, geri ödeme taksitleri 2021 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve işyeri alıcıları faydalanabilecek. Kampanya bugün başlayacak ve 19 Ekim tarihine kadar sürecek. Orada da inşallah kolaylaştırıcı olacağız.”

Erdoğan’ın bu açıklamasını okuduktan sonra bir TOKİ üyesi  ve devam eden taksitlerini peşin ödemelerde yüzde 25 kampanyasından faydalanarak geçtiğimiz nisan ayında kapatmış biri olarak, Erdoğan’ın TOKİ tarafından yıllardan beri devam eden bu uygulamasından haberdar edilmediği kanaatine vardık.

TOKİ yıllardan beri yılda iki kez peşin ödeyip taksitlerini kapatan ve tapusunu almak isteyenlere böyle bir kampanya yaparken, Cumhurbaşkanının ağzından bunu sanki ilk yapılıyormuş gibi ve müjde olarak kamuoyuna tanıtılması da gösteriyor ki Erdoğan’a yanlış bilgi verilmiş. Böylesine önemli ve günler öncesinden halka duyurusu yapılan ve müjde olarak lanse edilen uygulamanın yıllardan beri var olduğunu hiç mi bir danışmanı söylemez Cumhurbaşkanı Erdoğan’a.

Bu kampanyadaki tek yenilik; borcun tamamını kapatamayacak olanlara,  bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla, yapabildikleri kadar ödemeye de yüzde 25 indirim yapılacak olması.  Bu farklılık için de müjde demek ve bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söyletmek hem bakanlık hem de danışmanlar için eksi bir puan oldu.