Erdoğan Yapayalnız

Ortaya koyduğu düşünceler, yaptığı eleştiriler yanında sunduğu çözüm önerileri ile Hakimiyet Gazetesi'nin bir gazeteden öte değerlendiren birçok okurumuzun zaman zaman iltifatlarına muhatap oluyoruz.

Erdoğan Yapayalnız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamudan herhangi bir çıkarımız, menfaatimiz olmamasına daha da ötesi böyle bir gayret ve çabamız olmamasına rağmen, devlet malını  kamu görevlilerinden daha çok savunan ve bu konuda hassasiyet ortaya koyan bir gazete  olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. İşte bunun son örneği: 

Dün Hakimiyet’e Göre’de  “Yeni Yatırım Yok(muş)!” başlıklı ironik bir yazı yazmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan genelgeyle,  kamuda tasarruf yapılması ve yeni yatırımların yapılmamasına yönelik talimatlara yer vermiş ancak bunlara bürokratların asla uymayacağını şu cümlelerle dile getirmiştik:

“Tasarruf genelgesine rağmen, DSİ 9.Bölge Müdürlüğü örneğinde olduğu gibi tarımsal üretimin merkezi olan ve bereketli topraklara sahip olan Uluova ve Kuzova susuzluktan kırılırken hizmet binaları ve yüzlerce lojman yapılarak kaynaklar kamu konforuna harcanmıştı

Söylememiz şudur ki hükümet ne derse desin, nasıl genelgeler ve kalkınma planları yayınlarsa yayınlasın eski Türkiye’nin hala en etkin gücü olan bürokratik oligarşinin dediği oluyor ve hükümetin hedefleri havada kalıyor. Ve işin ilginç tarafı da bazı bürokratlar, siyasetçileri hatta bakanları bile kendi çizgisine çekmeyi başarıyor.”

Bu yazının daha mürekkebi kurumadan Başakşehir Belediyesi’nin 168 milyon liraya araç kiraladığı iddia edildi.

Oysa daha dün, 2023-2025 dönemi yatırım programı hazırlıklarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanmıştı. Genelgede kamuda tasarruf vurgusu yapılırken, zorunlu haller  dışında araç kiralama, araç alımı yapılmayacağı ve yeni kamu hizmet binası açılmayacağı belirtilmişti. Buna göre kamu hizmet binalarına ödenek ayrılması ise sadece inşası önemli ölçüde tamamlanmış olanlar için yapılacaktı.

Medyada yer alan haberlere göre genelgede tasarruflu olma vurgusu yapılmasına rağmen Başakşehir Belediyesi'nin geçen hafta 168 milyon 980 bin liralık bedelle araç kiraladığı bilgisi yer aldı.

Hep diyoruz ya Cumhurbaşkanı yalnız diye. Artık yalnız kelimesi dahi yaşanan gerçekleri anlatmaya  etmiyor. Tüm çaba, uğraş ve tüm genelgelere rağmen kamuda israf ve konforizm almış başını gidiyorsa ve bunu yapan yöneticilerin Erdoğan diye bir dertleri yoksa Cumhurbaşkanı artık yapayalnız demektir. 

Makam, mevki, mal, mülk ve tüm şöhretlerini Erdoğan’a borçlu olan bazı  yönetici ve bürokratların faturası İnşallah Erdoğan’a çıkmaz. Çıkarsa da hem Allah hem de kullar bu kişileri  asla affetmez.