Erdoğan, Sürprizleri Sever

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen gün gerçekleştirilen kabine toplantısında bir kez daha kamuda başlattıkları tasarruf tedbirlerine değindi ve şunları söyledi:

Erdoğan, Sürprizleri Sever
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Enerji faturamız büyümemize paralel olarak kabarıyor. Üretim, yeni pazarlara ihraç ederek, içeride tasarruf kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Daha az kaynak kullanarak daha büyük etki oluşturacak projelere ağırlık vereceğiz. Buna kamu olarak inşallah biz öncülük ve rehberlik edeceğiz. Kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, hizmet içi eğitim, yurt dışı seyahat, kamu istihdamı gibi alanda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız. Hem vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin kalitesini artıracağız. Ekonomi yönetimimizi bu konuda gerekli çalışmaları tekemmül ettirmek için talimatlandırdım. Bu bağlamda kamuda 100 milyar liralık tasarruf hedefliyoruz.”

Kamuda ve genel olarak tasarrufa bakış güzel. Ancak bunun sahaya yansıması ne yazık ki çok mümkün olmuyor. Konuyla ilgili bakanlık yazıları valiliklere, buradan da tüm kamu kurumlarına gönderiliyor ama birkaç hurdaya çıkmış aracın satışı dışında herhangi ciddi bir adım atılmıyor. Daha doğrusu işini bilen bürokratların makam ve araç konforuna Erdoğan bile engel olamıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan madem bu konuyu her fırsatta gündeme  getirip takipçisi olacaklarını ifade ediyor, kamudaki tasarrufa Külliyeden başlayıp bir uçak, birkaç Mercedes otomobil satsa ve Külliyenin giderlerinde yüzde 50 tasarrufa gittiklerini açıklasa daha inandırıcı,  örnek olması ve amaca ulaşılması  açısından  daha kolay olmaz mı? 

Diyanet İşleri Başkanı’nın  Ankara’da ayrı, şehirlerarası  yolculuklarında ayrı, Hac zamanı kutsal topraklarda ayrı kullandığı sayısız  makam araçları gündemdeyken hem bu konuyla ilgili hem de Külliye’den bazı tasarruf haberleri gelse ve  bunun rüzgarıyla ülke genelinde ciddi bir tasarruf kampanyası başlatılsa  2026 yılı için işaret edilen tek haneli enflasyona daha erken ulaşmış olmaz mıyız?  Ve bu tutum, Erdoğan’ı halkın özünde ve gönlünde büyütmez mi?

Erdoğan bir sürpriz yaparak Külliye’de tasarrufa gider mi? Evet gider. Çünkü,  Erdoğan sürprizleri sever.