Erdoğan'ın Diplomasi Başarısı

Tüm ülkeleri yakından ilgilendiren Tahıl krizi, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın girişimiyle İstanbul'da çözüldü, Türkiye'ye tebrik yağdı

Erdoğan'ın Diplomasi Başarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tahıl krizi, Türkiye’nin çabalarıyla İstanbul’da imzalanan anlaşma ile çözüldü. Birçok ülke milyonlarca insanı etkileyecek anlaşmayla ilgili Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti.

"Türkiye'nin diplomatik zaferi..."
Tüm dünyayı etkisi altına alan gıda krizinin çözümü Türkiye'den geldi. Her iki ülkeyle yürütülen iyi ilişkiler, atılan tarihi imzalarla son buldu. Ukrayna limanlarına sıkışmış olan 25 milyon ton tahılın sevkiyat düğümü İstanbul'da çözüldü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, İstanbul'da, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalandı.

Dünyanın gözü kulağı İstanbul'daydı

Kilit rol oynayan Türkiye'nin çabaları sonuç verdi...

Guterres, Türkçe "teşekkür etti"
Birçok ülke ve milyonlarca insanı etkileyecek anlaşmayla ilgili Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik mesajı yağdı.
Guterres: Anlaşma Erdoğan'ın ısrarlı çabalarıyla oldu

Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nın imzalanmasında önemli rol oynaması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk hükümetine Türkçe teşekkür eden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükümeti, sizin kolaylaştırıcılığınız ve ısrarınız bu sürecin her aşamasında hayati öneme sahipti." ifadesini kullandı.

ERDAĞAN BİR KEZ DAHA DÜNYA LİDERLİĞİNİ İSPATLADI

Tüm insanlığı tehdit eden gıda krizinin çözümünde hiç bir ülke ve devlet başkanları adım atmazken ya da atılan adımlar sonuç getirmezken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle bu önemli sorunun aşılması, Erdoğan’ın dünya liderliğini bir kez daha ispatladı ve tescil etti.