Erdoğan'ın Ak Gençliğe Talimatı

Erdoğan'ın Ak Gençliğe Talimatı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sakarya'da gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk Oyum Erdoğan'a, İlk Oyum AK Parti'ye" kampanyasının startını verdi. 2023'te 6 milyon gencin ilk kez oy kullanacağını belirten Erdoğan, "Seçime kadar kesintisiz devam edecek bir kampanya ile 81 vilayetimizin tamamındaki gençlerimize yönelik büyük bir gönül seferberliğine çıkıyoruz. Sizlerden her şeyden önce oyunuza, iradenize, geleceğinize sahip çıkmanızı istiyorum." dedi.

 Erdoğan’ın şu sözleri de önemliydi: “2023 seçimlerinin yapıldığı gün de gençlerimizle omuz omuza yol yürüyeceğiz. Sapkınlıklarını gençlerimize teşmil etmeye çalışanlar, boş durmayacak. Gençlerimizi rahat bırakın, yakasından düşün, yalan söyleyemeyin, gözünü boyamaya çalışmayın. Bu ülkenin gençlerine karamsarlık aşılamaktan vazgeçin. Modern çağın köleleri haline getiremeyeceksiniz.”

Erdoğan, bu konuşmasıyla aslında bazı durum tespitleri de yapıyor. “Sapkınlıklarını gençlerimize teşmil etmeye çalışmayın” diyerek  LBGT’ci cenaha yükleniyor, “Gençlerimizi rahat bırakın, yakasından düşün, yalan söyleyemeyin, gözünü boyamaya çalışmayın.” derken gençlerin önemli bir kısmının muhalefet cenahına kaydığını dile getiriyor, “Bu ülkenin gençlerine karamsarlık aşılamaktan vazgeçin. Modern çağın köleleri haline getiremeyeceksiniz” diyerek de sosyal medyada Ak Partili gençler yerine aykırı düşünen gençlerin daha etkin ve baskın olduğunu itiraf ediyor.

Aslında Erdoğan, karşı tarafa yüklenirken kendi gençlerinin eksik yönlerini ve bu eksikliklerin giderilmesi  için de talimat verip hedef gösteriyor.

Erdoğan çok önemli tespitler yapıp hastalığı teşhis edip tedavi yollarını gösteriyor ama bu mesajı alıp sahaya yansıtacak bir gençlik yapılanması var mı orası tartışmalı bir konu.

Siyaseti ve siyasi çalışmaları yakından takip eden biri olarak gözlemimiz şudur ki Ak Parti’nin başarılı çalışmalar ortaya koyan İl ve Merkez İlçe teşkilatları dışında diğer teşkilatlar  ve beş aydan beri atama bile yapılamayan kadın kolları, protokol birimi olarak görev yapıyor.

Kendi görev alanı olan kesimlere  yönelik düzenli ve periyodik çalışma yapmak yerine İl başkanı ya da milletvekillerimizin programlarına protokol üyesi edasıyla katılan ve bununla görevini yapmış olma vehmine kapılan bazı parti teşkilatları, kendilerinden beklenen çalışmaları ortaya koyamıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tespitleri çok doğru ve yerinde. Bugüne kadar seçimlerin sonuçlarında en etkin kesim olan gençler ve kadınlar oldu, bu seçimlerde de öyle olacak.

Görünen ve gözlemlenen o ki Türkiye’nin en büyük partisi olan Ak Parti, gençlerinin desteğini almada çok başarılı değil. Anne ve babası Ak Partili olan gençler bu partiye oy vermiyor, vermeyi düşünmüyor. Ya marjinal partileri tercih ediyor bu gençler ya da sandığa gitmeyi düşünmüyor. Mevcut ya da eski milletvekillerinin çocukları bile Ak Partiye oy vermeyi düşünmüyor.

İşte bu tehlikeyi bugünden gören Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere hedef gösterip; “Sizlerden isteğim, kimsenin sizi kullanması sömürmesine izin vermeyin. Özgürlüğünüze, iradenize ve geleceğinize sahip çıkın. İnşallah büyük ve güçlü Türkiye inşasının önüne bunların hiçbiri geçemeyecektir." diyerek gençleri sahaya ve çalışmaya davet ediyor.

Bu davet karşılık görür mü bilmeyiz ama seçimin anahtarı gençlerde ve kadınlarda…