Erdoğan Elazığ'a Geliyor

11 ilimizi etkileyen ve büyük yıkımlara sebep olan depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu il ve ilçelere ziyaretlerini sürdürüyor. Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın salı günü Elazığ'a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunacağını açıkladı. Erdoğan'ın ziyaretine MHP Genel Başkanı Bahçeli de eşlik edecek.

Erdoğan Elazığ'a Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem Osmaniye, Adana, Hatay, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ ve Kilis'te yıkımlara neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin hemen ardından etkilenen tüm illeri gezerek incelemelerde bulunmuştu. 

ERDOĞAN ELAZIĞ’A GELİYOR

Bugüne kadar, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman başta olmak üzere birçok deprem bölgesini ziyaret eden Erdoğan, en son Hatay ve Kırıkhan’ı ziyaret etmişti. Depremden etkilenen illeri ziyaret eden Erdoğan, Elazığ’a da bir dizi ziyaretlerde bulunacak. Yaşanan depremin ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alarak incelemelerde bulunacak. 

DEPREMZEDELER VE TOKİ SAKİNLERİNE ZİYARET 

Elazığ’da kamu kurum ve kuruluşlar ile KYK yurtlarında misafir edilen depremzedeleri ziyaret etmesi planlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 Elazığ depremin sonrası ilimize yapılarak hak sahiplerine teslim edilen ve 6 Şubat 2023 depremlerinden hiçbir hasar almadan çıkarak en güvenilir yapılar olarak halkımızın tercihi olan TOKİ konutlarını ve burada ikamet eden vatandaşları da ziyaret etmesi bekleniyor. 

YILDIRIM’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Ak Parti İl Binasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yıldırım, deprem sürecinde yapılan çalışmalar, açıklanan seçim takvimi ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanının belirlenmesi ve yönetiminin oluşturulması konularını kapsayan açıklamalarda bulundu. 

ADAY ADAYLIK MÜRACAATLARI BAŞLIYOR

Başkan Yıldırım açıklamasında şunları ifade etti: “Toplantımızın 3 ana maddesi var. Birincisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizi gelişi. İkincisi oluşturduğumuz SKM’nin yönetim tanıtımı. Üçüncüsü ise bugünden itibaren başlayan aday adayları şartları ile ilgili. 

Erdoğan Elazığ'a Geliyor

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ELAZIĞ’DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her hangi bir program değişikliği olmazsa 14.03.2023 Salı günü saat:13.00’de Elazığ’a geleceğini ifade eden Başkan Yıldırım,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunacağını dile getirdi.

“SİYASİ MUHATAP SKM BAŞKANIMIZDIR” 

Başkan Yıldırım, “İkinci konumuz ise Seçim Koordinasyon Merkezi ve Başkanı oluştu. Seçim tarihi belirlendikten sonra il başkanlığı farklı bir formata dönüşüyor. Dönüştüğü formatta da bir seçim koordinasyon merkez başkanı ve onun yönetimi ile birlikte seçimin götürülmesi gerekiyor. Bir diğer ifade ile 15 Mayıs sabahına kadar Elazığ’daki bütün siyasi çalışmalarımızın siyasi muhatabı Seçim Koordinasyon Merkezi ve onun başkanıdır.”dedi. 

Erdoğan Elazığ'a Geliyor

SEMİH TEKMEN SKM BAŞKANI

SKM Başkanını bir hafta önceden belirdiklerini ifade eden Başkan Yıldırım,“Elbette ki ben de yanı başındayım. Bugünden itibaren onlarda sahaya indiler ve gerekli çalışmaları yapmaya başladılar. Semih Tekmen kardeşimiz Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanımızdır. Yönetimi ise daha sonra duyuracağız. Semih bey bizim başkan yardımcımızdır. Bir hafta önce aldığımız bir karardı. Hepimiz SKM’ye tabiyiz. Teşkilat disiplininden  hiç vazgeçmedik. Bundan sonra da vazgeçmeyeceğiz.”dedi.

 

“ÇOK KISA BİR SEÇİM SÜRECİ VAR” 

2023 seçimlerinin çok kısa bir süre kampanya sürecine sahip olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım,“2023 seçimlerinin özelliği çok kısa bir süreye sığdırılmış bir kampanya sürecidir. Yani seçim takvimi ile ilgili ki aday adayları müracaatlarında da anlatacağız, süreç başladı. Muhtemelen aksilik olmazsa 8 Nisan akşamı listelerin YSK’ya verilmesi süreci tamamlanacak. 9’undan itibaren de adaylar belli olmuş şekilde sahada çalışacaklar. 10 Nisan olarak kabul ettiğiniz de geriye 30 ya da 35 günlük bir seçim kampanyası süreci var.” dedi.

Erdoğan Elazığ'a Geliyor

İLİMİZ DE 5 BİN 600 DEPREMZEDE VAR 

Başkan Yıldırım, “Bir diğer konu ise seçmen adresinin yenilenme konusudur. Bu çok önemli bir konu. Şuan resmi kurumlar da 5 bin, konteyner de ise 600 kişi olmak üzere ilimizde 5 bin 600 depremzede vatandaşımız var. Resmi rakamdır. Belki bunların tamamı seçim döneminde Elazığ’da olacaklar. Bir vatandaş olarak en doğal hakları olan oy kullanmayı kullanmak istiyorlar. Dolayısı ile biz onları aydınlatacağız. 18 Mart’a kadar bu vatandaşlarımız e-devlet üzerinde ya da Nüfus Müdürlüğü üzerinden bu değişikliği yapabilecekler.” diye ifade etti. 

ADAY ADAYLARI AFAD’A BAĞIŞ YAPACAK 

Başkan Yıldırım,“Cumhurbaşkanımızın  talimatı ile Ak Parti aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacak. Onun yerine AFAD’a bağış yapılacak. Bağış ise erkek adaylar için 20 bin lira, bayan ve genç adaylar için 10 bin lira, engelliler için ise 5 bin liradır. Aday adayı olmak için istifa etmesi gerekenler, aday adayı olmak isteyenler hakim ve savcılar, yüksek yargı mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki yüksek eğitim elemanları, yüksek eğitim kurumu üyeleri, radyo ve televizyon üst kurulu üyeleri, memurlar, belediye başkanları, subaylar ve astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe başkan ve üyeleri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri en geç 16.03.2023 saat:17.00’ye kadar istifa etmeleri gerekiyor.” dedi.

BAŞKAN YILDIRIM ADAY ADAYI OLACAK MI?

Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Başkan Yıldırım, “milletvekili adaylığı için istifa edecek misiniz?”  sorusuna aday olmayacağını ve il başkanı olarak görevine devam edeceğini ifade etti.

PARTİ TEŞKİLATI BAĞIŞ ALACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Milletvekili aday adaylarının AFAD’a bağış yapma şartını tüm il teşkilatlarının uygulayacağına dikkat çeken siyasi gözlemciler, illere müracaat halinde il teşkilatlarının bağış alıp alamayacağı konusunda bir açıklama yapılmadı. Ancak gazetemiz haber merkezine ulaşan bilgilere göre, parti il teşkilatlarının aday adaylarından makbuz karşılığı bağış alma geleneğinin devam ettirecekleri    ifade ediliyor. Bu şart sebebiyle geçmiş seçimlerde olduğu gibi birçok aday adayının Partilerin Genel Merkezine müracaat etmesi bekleniyor.