Erdoğan Duyurdu! Asgari Ücrete Refah Payı Yolda

Asgari ücrete zam ve refah payı geliyor. Yeni asgari ücret Temmuz'da enflasyon rakamlarının üzerinde belirlenerek 2023'teki 2. zammı ile milyonların alım gücü artacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Mitingi'nde müjdeyi verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı şimdiden mikro düzeyden büyük işletmelere kadar saha çalışmalarına başladı. Temmuz ayında yapılacak düzenlemelerle ekonomi modelininin milli gelir üzerindeki artışları refah payı ile tabana yayılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı da vergi dilimleri için çalışmalarını sürdürüyor. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar...

Erdoğan Duyurdu! Asgari Ücrete Refah Payı Yolda

Asgari ücrete ara zam yapılacak ve vergi düzenlemesi ile de asgari ücret üzerinde maaş alanlarında alım gücü yükseltilecek. İhracat yönlü büyüme stratejisinin milli gelir üzerindeki artışları yapılacak düzenlemelerle daha homojen bir şekilde vatandaşa yansıtılacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan Büyük İstanbul Mitingi'nde 1,7 milyon vatandaşa hitap ederken müjdeleri sıraladı.

YENİ MAAŞLAR HEM ENFLASYON FARKI HEM DE REFAH PAYI İLE BELİRLENECEK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, tarihi İstanbul Mitinginde 1,7 milyon vatandaşa seslendi. Dünyanın en büyük mitingleri arasında gösterilen meydanda Başkan Erdoğan asgari ücret, emekli ve memur Temmuz zammı için refah payı müjdesini verdi. Erdoğan, toplumun her kesiminin alım gücünün artırılacağının altını çizerken, hem enflasyon farkı hem de refah payı ile maaşların artacağını ifade etti.