Erdoğan'dan Seçim Talimatı

Haziran 2023'te yapılacak seçimler için çalışmalara başlayan AK Parti, seçim propagandasını 20 yıl içinde halka yapılan yatırımlar, koalisyon dönemlerindeki karışıklıklar ve kaotik ortamlar ile gençlere eski Türkiye'de yaşananlar üzerine inşa edecek

Erdoğan'dan Seçim Talimatı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partililerle yaptığı görüşmede, seçim propaganda dönemi stratejisinin belirlenip uygulanmaya başlanması için talimat verdi.

KAZANIM VE YATIRIMLAR ÖNE ÇIKARTILACAK 

Tüm kadrolarıyla sahada olacak Ak Parti teşkilatları, 20 yıllık iktidarlık sürecinde elde edilen kazanımları ve yatırımları halka aktaracak.

Erdoğan'dan Seçim Talimatı

GENÇLERE, GEÇMİŞİN KOALİSYONLU GÜNLER HATIRLATILACAK
AK Parti dönemi öncesinde yaşanan sıkıntılar gençlere anlatılacak, 20 yılda Türkiye'nin gelişmesi için yapılan hamlelerle gençler arasında bağ oluşturulacak.

AK PARTİNİN GELECEK HEDEFLERİNE DİKKAT ÇEKİLECEK
Geçmişin, yokluk, karanlık ve zorlu günleri günümüz geçlerine anlatılmakla birlikte, çalışmalarda AK Parti'nin Türkiye'yi nereye ulaştırmak istediğine de dikkat çekilecek.

TÜRKİYE, BİZİMLE DAHA ÇOK GELİŞECEK
Vatandaşa, "Dünyanın siyasi ve ekonomik olarak yeniden yapılandığı bir süreçte Türkiye'yi hak ettiği konuma biz getirdik, devamını da biz getirebiliriz. Aksi takdirde Türkiye çok şey kaybedebilir." denilecek. Bununla birlikte, Türkiye'nin koalisyon dönemlerinde yaşadığı sıkıntılar da halka aktarılacak.

“ACI BEDELLER ÖDEDİK”
"Koalisyon dönemlerinin Türkiye'ye maliyetiyle, bölgedeki devletlerin güçlü yönetim eksikliği sebebiyle ödediği acı bedeller ortada" mesajı verilecek.

TEŞKİLATLAR NE KADAR HAZIR?
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partililere  verdiği, seçim propaganda dönemi stratejisinin belirlenip uygulanmaya başlanması talimatının ardından, teşkilatların bu çalışmayı  sahaya ne kadar taşıyıp hedefe ulaşacakları merak konusu oldu.

Ülke genelinde siyaset ve siyasilere olan güvenin azalması ve siyasilerin gittikleri yerde tepkiyle karşılaşmaları, bu çalışmaları daha da güçlendiriyor.

YÖNETİM KURULLARI DAHİ TOPLANAMIYOR
Halkın siyasilere olan bakışı ve toplumda güven kaybına sebep olmaları sebebiyle teşkilatların sahaya çıkmada bir miktar kararsız ve isteksiz oldukları da görülüyor.

Ak Parti dâhil, birçok siyasi parti haftalık yönetim kurulu toplantısını periyodik olarak yapamadığı gibi, yapılan toplantılarda ise yönetim kurulu üyelerinin önemli bir kısmının toplantılara katılmadığı görülüyor.

Erdoğan'dan Seçim Talimatı

YÜK YİNE ERDOĞAN’IN OMZUNDA 
İllerde yerel siyasi aktörler, İl,Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları ile ilçe ve belde teşkilatları, ayrıca da milletvekillerinin saha çalışmaları yapması  ve Ak Parti Genel Merkezi’nin belirlediği seçim propaganda konularını halka anlatmalarına rağmen ne kadar etkili olacağı ve karşılık bulacağı merak konusu oldu.

Geçmiş seçimlerde de olduğu gibi seçimlerin kaderinde teşkilatların çalışmalarından öte Erdoğan’ın illerde yapacağı mitinglerin etkili olacağını ifade eden siyasi gözlemciler, kırgın ve küskün seçmenleri ancak Erdoğan’ın yeniden kazanacağını ve partiye oy vermeye ikna edeceğini dile getiriyorlar. 

Erdoğan'dan Seçim Talimatı

ÇAPRAZ MİLLETVEKİLİ ÖNERİSİ
2023 seçimleri öncesinde her ilin milletvekillerinin kendi illerinde etkili olamadığını ve seçmen üzerinde olumlu bir çalışma ortaya koyamadığının gözlemlendiğini dile getiren siyasi gözlemciler, Ak Parti Genel Merkezi’nin, milletvekillerini kendi seçim bölgeleri yerine farklı illerde görevlendirerek bu sorunu aşmayı planladığını ifade ediyorlar.

PROPAGANDA ELEŞTİRİ ZEMİNİNE DÖNÜŞÜYOR
Kendi seçim bölgelerinde siyasi propaganda amaçlı ziyaretler yapan milletvekillerinin toplantıları, vatandaşlar tarafından yöneltilen soru ve aksaklıkların dile getirilmesi sonucu eleştiri ve anti-propaganda zeminine dönüşüyor.
 Bu durum da siyasi fayda yerine zarar getiriyor ve olası karşılıklı polemik ve sataşmalara dönüşmesiyle, yapılan toplantı amacına hizmet etmediği gibi tersi bir etki bırakıyor.

Bu durumun yaşanmaması için farklı illerin milletvekillerinin kendi seçim bölgesi dışında görevlendirilmesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirlediği seçim propaganda konularını daha rahat halka anlatılması hedefleniyor.