Erbakan Ne Yapacak?

Her iki ittifaka da ciddi eleştiriler getiren ve siyasette yeni bir yol açıp ülke sorunlarına alternatif çözümler sunan, kararsızları ve özellikle Ak Parti'nin küskünlerini bünyesine katma başarısını gösteren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan katıldığı canlı yayında yöneltilen 'Kılıçdaroğlu ittifak için çağrı yaparsa tavrınız ne olur?' sorusuna 'Şu anda içinde bulunduğumuz durumda kendi başımıza seçimlere girip, adayımızı çıkaracağız. Siyasette 24 saat uzun bir zaman eğer prensiplerde anlaşabilirsek, bir ittifakta olmayız diye kesin bir çizgimiz yok' diye konuşmuş.

Erbakan Ne Yapacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fatih Erbakan, bu cümleleri ve siyasette 24 saatin çok uzun bir süre olduğu vurgusuyla ittifaklara karşı kapılarını kapatmadığını gösteriyor. Millet ittifakı hazır Akşener’den kurtulmuşken yeni bir ortağı ve bir buçuk yıl sonra bünyesine kabul etmek gibi bir gündemi olamaz.

Erbakan’ın hem fikir hem de hedef birlikteliği olarak Cumhur ittifakına daha yakın duruyor. Kaldı ki Ak Parti ile zaman zaman bu konuda görüşme yapıldığına dair bilgiler de kulislere sızıyor.

Fatih Erbakan kendi partisi adına seçimlere girerek Akşener’in kaderini yaşamak istemeyebilir. Siyasi partileri ayakta tutan ve tabana heyecan veren en önemli motivasyon iktidar olmaktır. İktidar vadetmeyen bir siyasi partinin, iktidarı getirecek ortaklıklarda bulunması doğru ve tek çıkar yoldur. 

Bugün Saadet, Gelecek, Deva ve Demokrat Parti gibi siyasi hareketlerin de çıkış noktası budur.

Görünen  o ki Erbakan ya ittifaklarla yönetime ortak olup doğruların yanında yer alıp yanlışlara dur diyecek ya da bu seçimlerde tek başına sandığa giderek bir dönem daha muhalefete  devam edecek. Tabanı ikincisinden yana olsa da kendisi birinci seçenekten yana…