Erbakan'dan Şimşek'e enflasyon tepkisi: 'Program başarısız oldu'

Fatih Erbakan, nisan enflasyon verilerinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yönelik eleştirilerde bulunarak, mevcut ekonomi programının başarısız olduğunu savundu.

Fatih Erbakan, nisan ayına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e doğrudan seslenen Erbakan, mevcut ekonomi politikalarını sert sözlerle eleştirdi.Erbakan'dan Şimşek'e enflasyon tepkisi: 'Program başarısız oldu'

Açıklamasında, nisan ayında enflasyonun aylık yüzde 4,18, yıllık ise yüzde 32,37 olarak gerçekleştiğini hatırlatan Erbakan, bu tablonun savaş, enerji fiyatları ya da küresel gelişmelerle açıklanamayacağını savundu. Uzun süredir uygulanan ekonomi programlarının başarısız olduğunu öne süren Erbakan, hem son 3 yıldaki politikaların hem de daha önceki süreçte uygulanan ekonomi yönetiminin beklentileri karşılamadığını ifade etti.

Erbakan, “Enflasyonla mücadele” adı altında yürütülen sıkı para politikasına da tepki göstererek, bu yaklaşımın ya terk edilmesi ya da tamamen değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Ekonomik tercihlerin sonuçlarına dikkat çeken Erbakan, enflasyon ile faiz arasındaki ilişkiye dair mevcut yaklaşımın doğru olmadığını ve farklı bir ekonomik modelin benimsenmesi gerektiğini savundu.

Vergi politikalarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erbakan, özellikle küçük esnaf ve KOBİ’lerin üzerindeki yükün arttığını belirterek, vergi sisteminde adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Büyük sermaye gruplarına yönelik uygulamaların gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Erbakan, vergi yükünün tabana değil tavana yayılması gerektiğini söyledi.

Açıklamasının devamında sosyal adalet vurgusu yapan Erbakan, ekonomik politikaların toplumun geniş kesimlerine refah sağlaması gerektiğini belirtti. Mevcut uygulamaların vatandaş üzerindeki baskıyı artırdığını savunan Erbakan, milyonlarca insanın alım gücünün düştüğünü dile getirdi.

Erbakan, açıklamasını mevcut ekonomi yönetimini eleştirerek tamamlarken, Türkiye’nin ekonomik olarak rahatlayabilmesi için köklü değişimlere ihtiyaç olduğunu ifade etti.