Engelleri Yıkan Genç Hukukçu

Başak MERAL GÜNDÜZ/Alperen Selvi, SP (Serebral Palsi-beyin felci) rahatsızlığıyla dünyaya  geldi. 2 yaşına kadar yürüme ve konuşma emareleri göstermeyince anne babası tarafından hastaneye götürüldü ve hastalığa teşhis konuldu. Bu yaşam öyküsünü Alperen Selvi gazetemize anlattı.

Engelleri Yıkan Genç Hukukçu

OKULA GİTMEDEN OKUMA-YAZMA ÖĞRENDİM

Alperen Selvi,”1996 Elazığ doğumluyum.2 yaşıma kadar hareket edemeyişim ve hiç konuşamamam ailemi endişelendirmiş.Doktorların tavsiyeleri üzerine rehabilitasyon merkezinde tedaviye başlanmış.Kısa sürede tedaviye yanıt vermeye başlamışım ve  4 yaşıma geldiğimde hem konuşuyor, hem de yürüyormuşum.Doktorların ve anne-babamın çabaları sayesinde okula gitmeden de okuma yazmayı öğrendim.Rehabilitasyon merkezlerinde aldığım eğitim sonucunda kısa sürede çok mesafe aldım.4 yaşımda hem konuşmayı hem de yürümeye başladım.Yaşıtlarımdan önce okuma yazma öğrendim kitaplara ve gazetelere ilgim çoktu.Günlük gelişmeleri takip etmeyi unutmuyordum.2008 yılına kadar Telepati Rehabilitasyon Merkezindeydim.2008/2011 arası Mavi Kardelen Rehabilitasyon Merkezindeydim.Fasih Karakaya ve Mehmet Emre’nin üzerimde emekleri çoktur”dedi.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİNDEN MEZUN OLDUM

Alperen Selvi,”Şu anda 25 yaşındayım.2011 yılına kadar Elazığdaydım.Sonra Bursaya taşındık.Liseyi Bursada okudum.Eskişehir Anadolu Üniversitesi  Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Üniversitede Engelsiz Mekanizma isminde bir öğrenci topluluğu kurdum oldukça aktiftim.Engelli hakları için çalıştım. Şu anda da Eskişehir Barosu Engelli Hakları Komisyonuna fikri anlamda destek oluyorum. Devamlı kendini güncelliyorum.Devamlı okuyorum okumaktan asla vazgeçmiyorum.Bu yıl EK KPSS sınavına hazırlandım ve  96 puanla alarak Türkiye 19.su oldum.Ayrıca bazı sebeplerden ötürü fakülte bitmeden EKPSS'ye girdim ve Eskişehir Adliyesine atandım. Halen görevime devam ediyorum.. Ama bu arada da Avukatlık stajını yapmam gerekiyordu.Çalışırken staj yapılamıyordu ta ki bir ay öncesine kadar.7 Haziranda meclisten 7409 Sayılı yasa çıktı.Sigortalı olarak çalışanlar avukatlık stajı yapma hakkını kazandılar.Bunu hakedebilmek için iki yıl mücadele ettik.Başvurumu yaptım çalışarak stajımı yapabilecem.Bu konuyla alakalı bir yönetmelik çıktı ve buna karşı Danıştayda iptal davası açıldı eğer gerçekleşirse tüm imkanlar elimden gidebilir bu durumda beni çok üzüyor.
Kurum Avukatı olmak istiyorum.Engelli kardeşlerimize kolaylık sağlansın istiyorum.İnşallah kendi memleketim olan Elazığ’a kurum avukatı olarak dönerim”dedi.

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENİ FASİH KARAKAYA: “ALPEREN DAHİ SEVİYESİNDEDİR DEMİŞTİ VE BEN HUKUKÇU OLDUM”

Alperen Selvi,”Özel eğitim öğretmeni Fasih Karakaya, beni çocukluktan itibaren yetiştiren insan.Sosyal hayatın içine beni sokmasaydı şu anda ben bu konumda olamazdım..Bize hep “diğer insanlarla konuşurken kendinizi onlardan farklı görmeyin,hepimiz eşitiz geri planda kalmayın”derdi. Ben Fasih hocam sayesinde fizik tedaviden önce sosyal hayatın içine önemli bir adım atmıştım.Kendime güveniyordum.Beraber stadyuma gittik,gezilere gittik toplantılara katıldık.İlimizdeki devlet erkanını ziyaret ettik. Bu faaliyetler  olmasaydı hiçbirşey olmazdı herkesten ve her şeyden korkardım.Özgüvenim  oluştu ve sosyal hayatın içine rahatlıkla girdim. Gençlerin bir hedefleri olsun onun için yaşasınlar.İnsanın kendini geliştirmesi gerekiyor kendilerinin farkına varsınlar”dedi.
 

Engelleri Yıkan Genç Hukukçu