Engeli Aşalım

Elazığ Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, engellilerin ulaşımda yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekme adına öğretmenevi önünde toplanarak bir açıklama yaptı.

Engeli Aşalım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, basın açıklaması yaparak, Minibüslerde, turizm taşımacılığında, şehirlerarası otobüslerde ve gemilerde 2018 yılında ertelenen erişilebilirlik düzenlemesi hakkının 3 yıl daha ertelenmesi için TBMM'ye sunulan Kanun değişikliğine tepki gösterdi.

Metin Fırat, “Sözleşmenin 4. Maddesi 3. Bendinde belirtildiği sürece iş bu sözleşmenin uygulanmasını sağlayacak yasalar ve politikaların geliştirilmesi ve yaşama geçirilmesi ile engellilere ilişkin yer karar alma süreçlerinde engelli çocukları da dahil olmak üzere engellileri olan tespit edilen örgütler aracılığıyla sürekli sürekli danışılacak ve etkin bir şekilde bu sürece dahil edileceklerdir. Söz konusu toplu taşıma araçlarına erişilebilirliği 3 yıl daha ertelenmek istenirken hakkın esas öznesi olan engelli bireylere ve örgütlerine ve danışılmamış, onayları alınmamıştır. Bu teklifin yasalaşması halinde sözleşme ve katılım hakkı bir kez daha ağır biçimde ihlal edilecektir.”diyerek konuya dikkat çekti.

Elazığ Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri’nin bu taleplerinin dikkate alınması ve gerekli girişimler de bulunulması gerektiğine inanıyoruz. Öyle ki engelli vatandaşlarımız bizlerin en büyük değerlerinden bir tanesidir.

Onların mutluluğu bizlerin mutluluğu, onların acısı bizlerin acısıdır. Ülkemiz de son yıllarda  özellikle  engelli vatandaşlarımızın rahat bir hayat yaşaması için önemli çalışmaların yapıldığını biliyoruz.Bu neden ile Elazığ Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri’nin  bu tepkilerini ciddiye almak ve yaşanan bir sorun varsa çözmek gerekiyor.

Unutmayalım ki… Engelli bireylerin mutluğu ve rahat bir hayat yaşaması için her türlü hizmeti yapmak hem devletimizin hem de duyarlı vatandaşlarımızın görevidir.