En Büyük Hasar Mahallemizde Oldu

Depremde en çok hasar alan mahalle olmalarına rağmen kurumların etkin çalışması sonucu sorunların çözüldüğünü dile getiren Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse, 112 biriminin ve Aile hekimliğinin hizmete girdiğini, ocak ayında yapılacak ihale sonrası Elazığ Belediyesinin altyapı çalışmaları ile bu sorunu çözeceğini ifade etti.

En Büyük Hasar Mahallemizde Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Abdullahpaşa Mahalle  Muhtarı Yavuz Köse, Hakimiyet Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

24 Ocak tarihinde ciddi bir deprem yaşandığını bu deprem ile birlikte Elazığ genelinde en çok hasar ve yıkımın gerçekleştiği mahallenin kendi mahalleleri olduğunu ifade eden Muhtar Köse; “ Mahallemizin bir kısmı TOKİ eli ile yapıldı. Vatandaşlarımızın hepsi evlerine geçti. Bir kısmında ise vatandaşlarımız müteahhit ile anlaştı bir başka kısımlar ise halen boş durumda.”dedi.

KÖSE: “112  BİRİMİ VE AİLE HEKİMLİĞİ HİZMETE GİRDİ” 

Abdullahpaşa Mahallesinde 112, Aile Hekimliği ve Sağlıklı Hayat Merkezi projelerinin bittiğini ifade eden Muhtar Köse, “Elazığ’da deprem olduktan sonra ilimize 3 tane bakanımız geldi. Bu bakanlarımızdan bir tanesi de Sağlık Bakanımızdı. Bakanımıza mahallemizde 112 Birimi, Aile Hekimliği ve Sağlıklı Hayat Merkezi projemiz olduğunu ve 2018 yılında ekonomik tedbirler kapsamında durdurulduğunu söyledik. Tekrardan hayata geçirilmesini istemiştik. Çok şükür yapıldı. 112 ve aile hekimliği bitti ve hizmete açıldı. Bir ay içerisinde ise inşallah Sağlıklı Hayat Merkezimiz bitecek.” diye ifade etti. 

En Büyük Hasar Mahallemizde Oldu

BELEDİYEMİZ KÜTÜPHANE VE SPOR MERKEZİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Abdullahpaşa Mahallesinde PTT şubesi açılması için girişimlerde bulunduklarını ve olumlu sonuç aldıklarını ifade eden Muhtar Köse,“Deprem nedeniyle PTT şubemiz yıkılmıştı. Tekrardan bir PTT şubemizin mahallemize gelmesi için mücadele ettik. Yer tutuldu ve tadilat başladı. Bir ay içinde hizmete girecek. Ayrıca belediyemizden her mahalleye bir kütüphane projesi kapsamında bir semt kütüphanesi ile  bay ve bayan Spor Yaşam Merkezi için iki yer tutularak hizmete açıldı.” dedi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK 

Bir ay sonra mahallelerinde altyapı çalışmalarının başlayacağını ifade eden Muhtar Köse, “Altyapı bizim en büyük sorunlarımızdan biriydi.  Ocak ayında ihalesi gerçekleştirilecek. İhale yapıldıktan sonra ilk etapta Saray Bosna Caddesi ve 266. Sokağımızın bulunduğu bölgede altyapı çalışması başlayacak. Mart ayında o sokaklar bittikten sonra 3 şerit gidiş 3 şerit geliş şeklinde orta refüjünde aydınlatması şeklinde uzun bir yolumuzun yapımı başlayacak.” dedi.

En Büyük Hasar Mahallemizde Oldu

 “ALTYAPI GİBİ ÖNEMLİ BİR PROBLEM, BELEDİYEMİZ TARAFINDAN ÇÖZÜLDÜ”

1972 yılında yapılan altyapı ile mahallelerinin ihtiyaçlarının  artık karşılayamadığına dikkat çeken  Muhtar Köse,“2023 yılında inşallah mahallemizin eksiklikleri için gerekli kurumlardan desteklerimizi alacağız. Karaçalı çeşmelerimizi onardık. Malatya yolundaki yeşil kuşak parkımız hayata geçti, belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Altyapı çok önemli bir konu. Mahallemiz Türkiye Cumhuriyetinin 50.yılında kurulan bir mahalle. O yıllardan beridir altyapı içinde 1972-1973 yılında yapılan bir altyapı ile halen mahallemizdeki su şebekeleri, kanalizasyon şebekeleri  kullanılıyordu. Belediyemizin yapacağı 3. Bölge ihalesi kapsamında altyapı hatları ihtiyaca cevap verecek şekilde tümüyle yenilenecek.”dedi. 

KARAKOLUMUZ TEKRAR MAHALLEMİZDE KURULDU 

Abdullahpaşa karakolunun  yeniden mahallelerinde yapılması amacıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüklerini ifade eden Muhtar Köse,  bu girişimlerinin olumlu sonuçlandığını ve karakolun tekrar mahallelerinde kurulduğunu dile getirdi.