Emekliye Bayram Müjdesi

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarındaki eşitsizlik, memur emeklileri ile yapılan yüzde 49,25 oranındaki artışla son buldu. Ardından, hükümet Ramazan ve Kurban Bayramları'nda verilen ikramiyeleri de artırmaya hazırlanıyor.

Emekliye Bayram Müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarındaki eşitsizlik, memur emeklileri ile yapılan yüzde 49,25 oranındaki artışla son buldu. Ardından, hükümet Ramazan ve Kurban Bayramları'nda verilen ikramiyeleri de artırmaya hazırlanıyor.

2024'ün "Emekliler Yılı" olarak ilan edilmesiyle birlikte, bu yılın ilk adımı olarak bayram ikramiyelerinde artış planlanıyor. Şu anda bayramlarda ödenen 2 bin liralık ikramiyenin 5 bin liraya çıkarılması gündemde. Hem hükümette hem de AK Parti'de bu konuda bir konsensüs oluştuğu, ekonomi yönetimi ile de emekli ikramiyelerinin artırılması konusunda uzlaşma sağlandığı belirtiliyor.

Bayram ikramiyelerinin artırılması için TBMM'den geçmesi gereken bir kanun değişikliği gerekiyor. AK Parti kaynakları, mahalli seçimler sebebiyle şubat sonu veya martın ilk haftasından itibaren Meclis çalışmalarına ara verileceğini belirtirken, eğer bir artış olacaksa, bayram ikramiyeleri ile ilgili kanun teklifinin bu tarihten önce TBMM gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Hükümet ve AK Parti cephesinde emekli maaşlarında yeni iyileştirmeler yapılması da tartışılıyor. Az prim ödeyenle çok prim ödeyen emekliler arasındaki makasın açılmamasına dikkat çekilirken, henüz bu konuda bir karar alınmamış durumda. Ancak seçim öncesinde bu adımın atılmasının "zor" olduğu ifade ediliyor.

Ayrıca, AK Parti'nin İstanbul vaatleri arasında yer alan, İstanbul'daki emeklilere her ay 2.500 lira destek ödemesi yapılmasına yönelik uygulamanın detayları da netleşiyor. Bu uygulama, İstanbul'da en düşük emekli aylığı alan, kirada oturan ve başka bir geliri olmayan emeklilere yönelik hayata geçirilecek. İstanbul Kartlarına her ay yüklenecek olan bu destek ödemeleri, emeklilere ekonomik anlamda katkı sağlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Emekliler Yılı" kapsamında emeklilerin ekonomik beklentilerinin yanı sıra sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalara başladı. Bakan Vedat Işıkhan, emekli dernekleriyle gerçekleştirdiği istişarede, "2024 yılı boyunca emeklilerimizin refah düzeylerini ve hayat kalitelerini yükseltmek için atacağımız adımları istişare ettik." dedi. Işıkhan, emeklilerin refah düzeyini artırmak ve yaşam kalitelerini yükseltmek adına yeni hizmetleri hayata geçirmeye devam edeceklerini vurguladı.