Emeklinin Dramı

Yıllarca kamuya ya da özel sektöre hizmet ettikten sonra emekli olup dingin hayatın keyfini çıkarmayı düşünenler ne yazık ki geçim sıkıntısından bu hayallerini hayata geçirmek şöyle dursun yaşam savaşı vermenin mücadelesi ve hengâmesi içinde buluyorlar kendilerini.

Emeklinin Dramı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle son uygulamalarla çalışanlara yüzde 80’lere kadar yapılan maaş zammı yanında emeklilere sadece yüzde 25 gibi hem resmi hem de reel enflasyonun katbekat altında bir zammın reva görülmesi Ak Parti’nin son aylardaki genel tavrıyla çok örtüşmedi.

Cumhurbaşakanı Erdoğan’ın "Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” söylemi, emeklilerin dışında hemen her kesim için bir nebze gerçekleştirildi. Ancak sıra emekliye gelince yetkililerin insafsızlık kantarının topu epey kaçtı.

Oysa Ak Parti’ye en önemli desteği emekliler verdi. Çünkü onlar 20 yıl öncesinde yaşananları çok iyi biliyorlardı. Yoklukları, kuyrukları ve 5 sente muhtaç olduğumuz günleri bizzat yaşamışlardı.

Bunları bildikleri için cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturma karşılığı herkese her şeyi vaat eden Kılıçdaroğlu’na güvenmeyip Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy veren emeklilerin ödülü ya da daha doğru ifadeyle cezası yüzde 25 olmamalıydı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 25 gibi komik bir maaş artışına müdahale etmesini 20 milyona ulaşan emeklilerimiz bekliyor. Erdoğan’ı ve halkına olan duruşunu çok iyi bildiğimiz için bu konuda seyyanen bir zammın yapılmasının an meselesi olduğuna inanıyoruz. Bizim bildiğimiz ve tanıdığımız Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklileri mağdur etmez, mutlu eder..