Emeklilerin Dikkatine, Maaşlara Ek Zam Gündemde!

Yeni yılla birlikte memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranları, memur ve işçi emeklileri arasında yaklaşık 12 puanlık bir farka neden oldu. Memur ve memur emeklileri yüzde 49,25 zam alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için bu oran yüzde 37,57 olarak belirlendi. Bu fark, ekonomi yönetimini alternatifli planlar üzerinde çalışmaya sevk etti.

Emeklilerin Dikkatine, Maaşlara Ek Zam Gündemde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni yılla birlikte memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranları, memur ve işçi emeklileri arasında yaklaşık 12 puanlık bir farka neden oldu. Memur ve memur emeklileri yüzde 49,25 zam alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için bu oran yüzde 37,57 olarak belirlendi. Bu fark, ekonomi yönetimini alternatifli planlar üzerinde çalışmaya sevk etti.

NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen'in aktardığı bilgilere göre, çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan bir çalışma, bütçe imkanları zorlanmadan ve enflasyonla mücadele programına zarar vermeden bir adım atılmasını amaçlıyor. Bu çerçevede, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sunulacak olan alternatifli planlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sunulacak.

Çalışmada öne çıkan bir başka konu ise 7 bin 500 liraya tamamlanan emeklilerle ilgili düzenleme. Mevcut düzenleme yasa gerektiriyor ve Meclis, 16 Ocak'a kadar kapalı olacak. Ancak düzenlemenin yasalaşması sonrasında emeklilere maaş farkı ödenebilir.

Memur ve memur emeklileri arasındaki zam farkının nedeni, sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkına hak kazanılması. Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklileri yüzde 15 zam alacakken, önceki 6 aydan gelen yüzde 29,78'lik enflasyon farkıyla birlikte bu oran yüzde 49,25'e ulaşıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise enflasyon kadar zam alıyor, bu da son 6 ayda yüzde 37,57 olarak gerçekleşti.

Memur ve işçi emeklileri arasındaki bu zam farkının, gelecek dönemde nasıl bir düzenlemeyle aşılacağı merak konusu olmaya devam ediyor.