Emeklilere Yeni Bir Umut mu?

31 Mart seçimleri, yerel seçim ve şehirlere hizmet düzlemi yerine enflasyon ve emekli maaşları ekseninde yürüyor.

Emeklilere Yeni Bir Umut mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşlar, özellikle  de emekliler, üç-dört kez  zam yapılmış olsa da hala 10 bin TL’de kalan maaşlarıyla geçinememekten  yakınıyor ve bunun sorumlusu olarak da hükümeti görüyor.

Sahayı iyi okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlere 25 gün kala bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Kabine toplantısı, bu yazının yazıldığı dakikalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de başladı.  Ekonomideki son durum, iç ve dış politikadaki gelişmeler, yerel seçim ve öğretmen atamalarının masaya yatırılacağı toplantıyı milyonlarca emekli de dikkatle takip ediyor. 

Kulislere düşen son iddiaya göre Kabine sonrası kameraların önüne geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 bin liraya çıkartılan emeklinin bayram ikramiyesinin 10 bin liraya yükseltildiğini duyurması bekleniyor.

10 bin TL bayram ikramiyesi beklentisi gerçek olur mu bilmiyoruz ama olursa da şaşırmayız. Zira yukarıda da belirttiğimiz gibi bu seçimin sonucunu emekliler ve enflasyondan şikâyetçi olan dar ve orta gelirliler belirleyecek.

Geçmiş seçimlerde kendisi çok istemese de ve hatta “bu ülkeye ihanet olur” dediği halde EYT’yi çıkartıp seçim kazanma tecrübesini yaşayan Erdoğan, seçimlere az bir süre kala  emekli ikramiyelerinde ciddi bir artışa gidebilir. Bu artış 10 bin TL olmasa bile bir artış yapılabilir.

Geçmişte çıkardığı EYT sebebiyle bugünlerde ciddi bir mali sıkıntı yaşayan hükümet, bayram ikramiyelerini artırdıktan sonra ve seçimlerin tamamlanmasının ardından nelerin beklediğini öngörmek çok büyük bir kehanet olmaz.

Tencerenin devirmediği iktidar olmadığı gerçeğini çok iyi bilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın farklı ve yeni adımlar atması da söz konusu.  Birkaç gün sonra yeni müjdelere  hazır olun!