Emeklilere 5 Bin Lira İkramiye Ne Zaman Verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından, emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılacak.

Emeklilere 5 Bin Lira İkramiye Ne Zaman Verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu ödemeyle ilgili ayrıntıları açıkladı. Bakan Işıkhan, teknik çalışmaların tamamlandığını ve önergenin yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından, emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu ödemeyle ilgili ayrıntıları açıkladı. Bakan Işıkhan, teknik çalışmaların tamamlandığını ve önergenin yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını belirtti. Meclis sürecinin ne kadar kısa sürerse, emeklilerin ödeme için o kadar erken faydalanacağını ifade etti. Emeklilere yapılacak olan 5 bin liralık ikramiyenin Kasım ayının 15'ine yakın tarihlerde hesaplarında olması planlanıyor. Bu ödemenin fiilen çalışanlar dışındaki emeklilere yönelik olduğunu da açıkladı.

Ayrıca, Bağ-Kur'luların emeklilik prim gün sayılarının 7200'e düşürülmesine yönelik çalışmaların başlatıldığını belirten Bakan Işıkhan, bu düzenlemeyle Bağ-Kur'lulara 5 yıl öncesinden emekli olma hakkının tanınacağını ifade etti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında yaklaşık 2 milyon başvuruyu başarıyla sonuçlandırdıklarını ve 120 bine yakın dosyanın işlemlerinin devam ettiğini de vurguladı. Ayrıca, ev kadınlarına emeklilik hakkı getirilmesine yönelik çalışmaların da önemli bir müjde olduğunu belirtti. İsteğe bağlı sigortalı kapsamında üçte birlik prim desteğinin devlet tarafından ödeneceğini açıkladı.