Ellere Var da Bize Yok Mu?

Tamer ÖREN/Bingöl'ün Genç ilçesinde keşfedilen demir cevheri ile birlikte yaklaşık 10 bin kişilik istihdam hedeflenirken daha büyük maden rezervine sahip Elazığ'da istihdam edilecek kişi sayısının sadece yüzlerce kişiyle ifade edilmesi Elazığ'da vatandaşlar arasında büyük bir hayal kırıklığı yarattı ve Bingöl'e var da Elazığ'a Yok mu dedirtti.

Ellere Var da Bize Yok Mu?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın memleketi Bingöl’de  keşfedilen demir madeni rezervi ile açıklamaları  Bingöl’de büyük bir heyecan yarattı. TRT Haber bölgede yapılan son çalışmaları  yerinde görüntülerken  Yılmaz, TRT Haber’e yaptığı açıklamada “Servi bölgemizde çok ciddi bir demir cevheri keşfettik. Bunun proje çalışmaları devam ediyor. 800 milyon dolara kadar ilk etapta bir yatırım planlıyorlar. İnşallah önümüzdeki kısa vadede bu proje başlayacak. Sadece Bingöl'e değil Türkiye'ye katma değer kazandıracak. Yılda 600 milyon dolar cari açığı düşürecek, tek başına bu proje. Çok sayıda insanımıza iş ve aş imkanı oluşturacak” ifadelerini kullandı.

Bingöl’de yaşananlar  bölgemiz adına olumlu ve umut verici olurken rezerv bakımından daha iyi  koşullardaki Elazığ’da ise bu gelişmeler tam anlamıyla hayal kırıklığına sebep oldu.  Öyle ki Bingöl’de kurulacak peletleme tesisi ile binlerce kişiye iş umudu doğarken Elazığ’da çıkan maden cevheri ise Mardin Mazıdağı’na taşınacağı için ilimizde istihdam edilecek kişi birkaç yüz kişi ile sınır kalması Grup Vitamin’in  bir zamanlar dillerden düşmeyen şarkısını hatırlattı “ Ellere Var da Bize Yok Mu?