Elitaş: 'Ak Partiye Kırgınlık ve Kızgınlık Var'

Özellikle son beş yıldan beri 'Hakimiyet'e Göre' lerde dile getirdiğimiz bir gerçeği, hem de bizim kullandığımız aynı kelimeleri kullanarak Ak Partinin çok önemli bir ismi de dile getirdi.

Elitaş: 'Ak Partiye Kırgınlık ve Kızgınlık Var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, katıldığı bir canlı yayında ülkedeki ekonomik durumla ilgili açıklamalarda bulunarak "Şu an AK Parti'ye karşı bir kırgınlık, kızgınlık var. Ekonomik sıkıntılardan kaynaklı 'Niye böyle?' diyenler var." ifadelerini kullandı. 

1970'li yıllarda Adalet Partisi'nin de ortaya çıkan petrol krizinden dolayı iktidardan düştüğünü hatırlatan Elitaş, sorunların çözümü olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret etti.

Elitaş, sorunların çözümünde Erdoğan’ı işaret etmekle birlikte üç konuyu da bilerek ya da bilmeyerek işaret etmiş. 

Birincisi, başta Maliye Bakanı Nebati olmak  üzere birçok Ak Partilinin kabul etmediği ekonomik bir krizin varlığını, ikincisi bu durumun Ak Partiye kırgınlık ve kızgınlık olarak yansıdığını, üçüncüsü ise Demirel örneğini vererek bu krizin hükümeti götürebileceği…

Bu tespitler acı da olsa doğruluk payı olan, önlemler alınmadığı ve özellikle gri alan dediğimiz kırgın ve kızgın tabanın desteğini yeniden kazanmadığı sürece tehdidin devam edeceğine dair tespitler.  

Olayı hem ekonomik hem de yönetici ve siyasilerin öne çıkan ve tabanda nefret uyandıran sözleri  ve eylemler devam ettiği sürece Elitaş’ın endişesi haklı olur. 

Bu sorun, sadece Erdoğan’ın liderliği ve ferasetiyle değil, tüm seçilmiş ve atanmışların ayrıca kendisini Ak Partili gören insanların doğru, temiz, dürüstlüğü ve özellikle yeni ve yıpranmamış yüzlerle aşılabilir.