ELHAK'TAN ''TOPLUMSAL YOZLAŞMA VE ISLAH'' KONULU PANEL

ELHAK ( Elazığ Hak Adalet Ve Kardeşlik Platformu), 11 Ocak 2019 Cuma günü akşam saat 19:30'da Belediye Kültür ve Kongre Merkezinde tanıtım paneli düzenleyecek.

ELHAK'TAN ''TOPLUMSAL YOZLAŞMA VE ISLAH'' KONULU PANEL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplumsal Yozlaşma ve Islah konulu panele konuşmacı olarak Metin Kılıç,Ersin Eryılmaz,Ferhat Nas,Emrah Seçer,Halil Arslanparçası ve M.Şerif Durmaz katılacak.

Elazığ Hak Adalet Ve Kardeşlik Platformundan yapılan yazılı açıklamada,’’Yaşadığımız Çağda  Toplumun Her Geçen Gün Değerlerinden Koparak Yozlaştığına Tanık Oluyoruz, Bu tanıklık bizleri şu ayeti ''' ( Onlar ) Rablerinin çağrısına uyarlar, namazı özenle kılarlar. İşleri de aralarındaki şura ile yürür. Kendilerine verdiğimiz rızıktan başkaları için harcarlar. Onlara haksız tecavüz edildiğinde  elbirliğiyle kendilerini savunurlar. ( ŞURA/38-39 )       kerimelerden yola çıkarak,

Müminlerin  bir araya gelmesi ''' İyilik Ve Takva  Konusunda Yardımlaşın, Günah Ve Haddi Aşmada Yardımlaşmayın Ve Allahtan Korkup Sakının'' (Maide/2)  Hükmü ilahisi gereği, ALLAH c.c. yarattığı her hak sahibine hakkını vermenin ADALET, Hakkı ihlal ve iptal etmenin ise ZULÜM olduğuna olan inancımız gereği, Adaletin Kainatın Ruhu ve Mülkün Temeli olduğuna, Toplumsal Huzurun ancak Onunla  sağlanacağına inanıyoruz.İnsanlık tarihi boyunca Haksızlıklar hep var olagelmiş, ve bu haksızlıklara karşı durmayıp, Onları  her kabul edişin yeni ve daha büyük haksızlıkları birlikte getirdiği halde, bazı yerlerde Bunlara Karşı  Adalet mücadelesi de Hak ehli tarafından kesintisiz  devam etmiş olsada,  Bu gün  Bu sorumluluk  '''Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır ''' diye buyuran  Peygamber (s.a.v.) ümmetinden her ferdinin sorumlu olduğu anlayışında olduğumuzdan  dolayı  bu sorumluluk bilinci içersinde   Hz Ali (r.a.)    '''Haksızlık önünde eğilmeyiniz, Çünkü Hakkınızla birlikte Şerefinizide kaybedersiniz ''' dediğini üstlenen öncülerimizin örnekliği  gibi bizlerde gelecek nesillere kalıcı bir hakca miras bırakmak, ALLAH'ın insanlara verdiği hakları gasp edenlere karşı mücadele etmek için bir araya geldik.Bu bir araya gelişimizde ki Miras  Rabbimizin Beyanı olan '''Müminler Ancak Kardeştir'''( Hucurat/10) Düsturu ile mümkündür.

O nedenle EL-HAK  PLATFORMU olarak  bizleri bir araya getiren neden, sıraladığımız bu ağır sorumluluğu kuşanmak, Tarihi lehimize tanık tutmak

Kimliğini sorgulamaksızın, her zaman ve zeminde, zalimin karşısında, mazlumun yanında yer almak için…

Allah adına hakkı ayakta tutan adil bir şahitlik için…

İyilik ve takvada yardımlaşmak, iyiliğin gücünü cihana göstermek için…

Allah’ın ipine sımsıkı sarılmak, kurşunla perçinlenmiş binalar gibi saf tutmak için…

Hep Hak yolunda… Hep haktan yana olmak için’’denildi.

Ayrıca panele bütün vatandaşların davetli olduğu bildirildi.