ELFED SEN HEP GÖNÜLLERİ FETHET!..

ELFED SEN HEP GÖNÜLLERİ FETHET!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ hemşeri derneklerini bir araya getirmekle kalmayıp, ortak hareket etme ve birlikte başarma kültürünü gerçekleştirdiği projelerle ortaya koyan ELFED; gönülleri fethetmeye devam ediyor.

Geçmiş dönemlerde ilimiz musikisi, sanatı, kültürü ve mahalli değerleri konusunda birçok faaliyete imza atan, mahalli musikimizim nadide örneklerini hem nota kitabına hem de en güzel okunuşları ile CD ortamında halkımızın hizmetin sunan, İstanbul tanıtım Günlerinin düzenlenmesinde başrol oynayan ELFED; geçtiğimiz dönemlerde de Ankara, İstanbul ve geçtiğimiz haftalarda Elazığ’da Harput Senfonisini halkımızla buluşturmuştu.

ELFED’in mimarı koca yürekli insanı Faik İçmeli, bu kez gönül dünyasının zenginliğini, içtenliğini ve samimiyetini “Gülen Yüzü Semahlar' Etkinliği ile gösterdi.

Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardı. Birileri ısrarla farklılıklarımız üzerinden bizi zayıf düşürmeye çalışsa da, birileri farklılıkları ayrılık gibi görmeyip zenginliklerimiz olarak telakki etmeliydi.

Birilerinin fitne tohumları ekme gayretlerine karşı birileri inadına hoşgörü demeliydi. Buradan hareketle Hacı Bektaş-ı Veli’nin de Mevlana Celaleddin Rumi’nin de “önce insan” dediğini hatırlatmalı hatta haykırmalıydı.

İşte bu haykırış geçtiğimiz Cumartesi akşamı İstanbul Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'ndekinden gök kubbeye yansıdı. Her iki televizyon kanalımızın canlı verdiği program her aşamasıyla mükemmeldi.

Teşekkürler ELFED ve teşekkürler Faik İçmeli Başkan…