ELFED, Elgin'e Emanet

Merkezi İstanbul'da olmakla birlikte öznesi Elazığ olan, tüm çalışma ve projelerde önemli roller üstlenen ve bağlı hemşeri dernekleriyle ortak hareket edip ilimiz kültür, sanat, ekonomi ve sosyal hayatına dair çalışmalar yapmakla birlikte ilimiz siyasetinde etkin rol üstlenen ve belirleyici olan Elazığ Dernekler Federasyonu, 4. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. 

ELFED, Elgin'e Emanet

Uzun yıllar başkanlık görevini yürüten Faik İçmeli’nin aday olmadığı tek listeyle gidilen kongrede, Kazım Gökhan Elgin başkanlığa seçildi.

İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Başkanı Kazım Gökhan Elgin ismi özellikle son yıllarda başarılarla gündem geliyor.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan, işletme alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Elgin, 1998-2000 yılları arasında yabancı bir şirkette Dünya Bankası tarafından finanse edilen bir projede inşaat mühendisi olarak İstanbul ve İzmir’deki devlet hastanelerinin güçlendirme projelerini  hazırladı.

Elgin, 2000 yılında Başbakanlık Proje Uygulama Biriminin ‘Marmara Depremi Acil Yeniden Yapılandırma Projesi’nde (MEER) Koordinatör olarak göreve başladı.
Elgin, 2006 yılından bu yana ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası ve KfW Kalkınma Bankası ile yapılan ikrazlarla finanse edilen 2 milyar Euro bütçeli İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi’inde (ISMEP) Kurucu Direktör olarak görev yapmakta.

İsmini bundan sonra, hem dernek, hem bürokrasi hem de siyasi cenahlarda daha çok duyacağız. Yıldızı sürekli parlayan yaptığı görevlerde adından söz ettiren ELFED’in yeni başkanı Kazım Gökhan Elgin’e ve ekibine yeni görevinde başarılar diliyoruz.