Elektriksiz Olmaz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük deprem sonrası Türkiye'nin birçok kentinde hayat adeta durmuş durumda.

Elektriksiz Olmaz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler neticesinde Elazığ dahil 11 ilde ciddi bir yıkım meydana geldi. Elazığ, çok şükür ki büyük oranda yenilenen konut stoku ile depremin etkilediği şehirler arasında yıkımın en az olduğu kentlerden biri oldu.

Sizi en iyi biz anlarız diyen Elazığ halkı bu seferberliğin yanında depremden etkilenen bölgelere yardım seferberliği başlatmasının yanında gaz sıkıntısının çözülmesi için Elazığ’a gaz tedariki sağlayan Aksa’nın uyarısına kulak vererek doğalgazlarını kapattı.

Ancak tüm bunlara rağmen Aksa dün bir uyarı daha yayımladı ve gazların kapatılmaması halinde Elazığ’a 15 gün gaz verilmeyeceğini duyurdu. Ardından şehir genelinde Elektriklerin kontrollü olarak kesileceği duyuruldu ve şehir genelinde elektrik kesintisi yaşandı. Bu kesintiler sonrası birçok elektronik eşyada hasar meydana geldi. 

Bu durumun ortaya çıkardığı ekonomik ve psikolojik zararı gazı ve elektriği kesen şirket ya da bu talimatı veren kurumlar karşılayacak mı?

Üstelik şehrimizdeki baz istasyonları da elektriğe bağlı bir enerjiyle çalışıyor. Doğal olarak telefon ve internetin kesintiye uğradığı bir durum ortaya çıkıyor. Bu durum Elazığ’a gelen deprem mağdurları da dahil olmak üzere insanların büyük bir tedirginlik yaşamasına neden oluyor.

Gazın kesilmesi konusunda büyük bir fedakarlık gösteren Elazığ halkının bu fedakarlığına rağmen gaz yanmasın diye kademeli olarak elektriklerin kesilmesi talimatını veren yöneticilerimizin bu kararı şu anda şehirde büyük bir tedirginlikle birlikte ciddi sorunlara zemin oluşturmuş durumda.

Hem deprem bölgelerinin bir yardım üssü olarak hizmet veren hem de hastası, yaşlısı çocuğu zor durumda kalan Elazığ adete yok sayılıyor.

Evet, büyük bir deprem atlattık, Elazığlılar olarak hasarımızın çok büyük olmasına her an şükür ediyoruz ancak bu şehir de hayatın bir an önce normale dönmesi lazım.

Yöneticiler en kısa ve zorlayıcı çözümler yerine daha mantıklı ve şehri etkilemeyecek çözümler üzerine yoğunlaşmalı. Uzun süren bir elektrik kesintisinin aksine 2-3 gün uygulanacak bir gaz kesintisi daha mantıklı ve daha az yorucu olacaktır. Yoksa bu durumun şehrin hem psikolojik hem de fiziksel yönlerine vereceği zararı kimse tolere edemeyecektir.