ELÇEMDER Başkanı Öztürk: 'Pertek Çemişgezek Köprüsü Bölgenin Sorunudur'

Nurullah DERE/Elazığ Çemişgezek'iler Derneği (ELÇEMDER) Başkanı Gürkan Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti.

ELÇEMDER Başkanı Öztürk: 'Pertek Çemişgezek Köprüsü Bölgenin Sorunudur'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

8 Ekim tarihinde çalışmalarına başlayan ELÇEMDER şehirdeki ziyaret ve temaslarını sürdürüyor. Bu kapsamda yerel medya kuruluşlarını ziyaret eden Başkan Gürkan ve beraberindeki heyet Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaret ederek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Gürkan Öztürk yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti:

“8 Ekim’de çalışmalarına başlayan derneğimiz, öncelikli olarak bölgemizin problemlerine çözüm getirmenin çabasında olacak. Elazığ’da 25 bin nüfusa sahibiz. Dernek olarak ilimizdeki Çemişgezeklerin sosyal ve kültürel alanda yapacağımız etkinlikler ile bağlarını güçlendirmenin çalışmalarını yapacağız. Kesinlikle tabela derneği olmayacağız. Tüm siyasi partilere eşit mesafede olacağız. Pertek Çemişgezek Köprüsünün yapımı konusunda yapılan ve yapılacak olan çalışmalara destek vereceğiz. Çemişgezek bölgesinin ekonomik olarak gelinmesine katkı sağlayacak projelerin hayata geçirilmesine gayret göstereceğiz. Tulumpeyniri Dut gibi ürünlerimizi üreticilerine ekonomik katkısını artırmanın çalışmalarını yapacağız. Milletimizin ve devletimizin yanında olacağız. Yapılacak olan etkinliklere davet edilmemiz durumunda üzerimize düşeni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

“PERTEK ÇEMİZŞEGEZEK KÖPRÜSÜ”

Başkan Öztürk, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “ Pertek Çemişgezek Köprüsünü gündeme alınması konusunda ısrarcıyız. Bu sadece Çemişgezek, Pertek veya Tunceli’nin sorunu değil tüm bölgenin sorunu. Biz icra mercii değiliz ama yetkililerden bu konuda bir çaba göstermesini bekliyoruz. Bizler yetkililerin sesimize kulak vereceğine inanıyoruz. Diğer bir konu ise Ulukale Dutu. Dünyada tek olan bu ürünümüzün ciddi bir pazar sıkıntısı var. İnşallah bu konuda da gereken destekleri alırız ve üreticilerimiz ürünlerini hem Türkiye’nin dört bir yanına gönderir hem de ihracatını yapar ve hem ilimiz hem de bölge ekonomisine bir katkı sağlar.”