ELBÜSLER HAZIR

Erkan BAY/Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın 'Marka Şehir Elazığ İçin Çözüm Planları' arasında yer alan çevre dostu, ELBÜS'ler Elazığ'ın hizmetine sunuluyor.

ELBÜSLER HAZIR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın ‘Marka Şehir Elazığ İçin Çözüm Planları’ arasında yer alan çevre dostu, oldukça konforlu olan ELBÜS’lerin tanıtımı yarın yapılıyor.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Şarjlı bataryalı ELBÜS’ler için Malatya Caddesi üzerinde durak çalışmalarını başlatan belediye ekipleri, toplu ulaşıma yeni bir soluk getirecek olan ELBÜS’ler için gerekli hazırlıkları tamamladı.

TANITIM VE GÜZERGÂH TURU DÜZENLENECEK

Dünyada ilk kez Elazığ’da kullanılacak 18 metre uzunluğunda şarjlı, bataryalı, çevre dostu ve konforlu olan ELBÜS’ler için yarın basın mensuplarının da katılacağı bir tanıtım gerçekleştirilecek.

Program, Elbüs’lerin basına tanıtımı, güzergâh turu ve cip mesire alanında iftar ile sona erecek.

YOLLAR  ELBÜS’E HAZIR HALE GETİRİLDİ

Malatya Caddesi, Hilalkent’ten Çaydaçıra Kavşağı’na kadar üç şeride çıkarıldı. 6 şerit olarak hizmet verecek. Aynı şekilde Hilalkent ve Doğukent arası ELBÜS güzergâhı üzerindeki bütün eksiklikler giderildi.

Bu şekilde hem caddeler hem de duraklar ELBÜS’ün çalışma sistemine uygun hale getirildi.

TEST SÜRÜŞLERİ TAMAMLANDI

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,’’Elbüsler için tüm hazırlıklar tamamlandı.Test sürüşleri bitti.Basın mensuplarımıza  Elbüslerin tanıtımını yapacağız.En kısa sürede ise ELBÜS’ler Elazığlı vatandaşlarımızın hizmetine olacak.’’dedi.

TÜRKİYE’DE İLK KULLANACAK İL ELAZIĞ OLACAK

Yeni nesil Sileo S10 ve S25 araçlarının gösterimini Türkiye’de ilk kez 'Transist 2017 Fuarı’nda gerçekleştirilmişti.

Fuarda yoğun ilgi gören yeni nesil elektrikli otobüs Sileo’yu Türkiye’de ilk kullanan şehirlerden biri de Elazığ oldu.

2017 Ekim ayında Belçika’da düzenlenen Busworld 2017 fuarında dünya lansmanı yapılan Yeni Sileo, Türkiye’de ilk defa Transist 2017 Fuarı’nda tanıtıldı.

4 SAATLİK ŞARJ İLE 400 KİLOMETRE YOL GİDİYOR

Transist 2017 Fuarı’nda sergilenen  yeni nesil Sileo araçları   2018 yılında ilk olarak Elazığ halkının kullanımına sunulacak. Bu araçlar hem çok konforlu, hem çok sessiz. 4 saatlik şarjla kullanıma bağlı olarak 400 km’ye kadar mesafe kat edilebiliyor. Ayrıca rejeneratif enerji üretimiyle de aküleri yolda giderken doldurabilme imkanı bulunuyor.

232  KİŞİYE KADAR YOLCU KAPASİTESİ ARTIRABİLİNİYOR

Çevre dostu, sessiz, verimli ve sıfır emisyon özellikleriyle ön plana çıkan yeni nesil Sileo otobüsler, %100 elektrikli 10, 12, 18 ve 25 metre uzunluğunda modellere sahip. 4 saatlik bir şarjla 400 km mesafeyi kat edebilen Yeni Sileo, sahip olduğu rejeneratif enerji ile de fren enerjisini elektrik enerjisine dönüştürüp aracın bataryasını dinamik olarak şarj edebiliyor.

İçten yanmalı motor yerine aks üzeri elektrikli motor kullanılması geniş ve ferah bir iç hacim yaratırken aracın yolcu taşıma kapasitesi de farklı uzunluklara göre 75 kişiden 232 kişiye kadar artırılabiliyor.

TAMAMEN YERLİ ÜRETİM

Modern şehirlerin yeni ulaşım aracı olmayı hedefleyen Yeni Sileo’nun tüm Ar-Ge geliştirmeleri Ar-Ge Merkezi’nde yüzde 100 yerli sermaye ve Türk mühendislerin çalışmalarıyla gerçekleştirildi.