Elazığspor Efsanesi Haluk Erdem hayatını kaybetti

Elazığspor tarihinin ilk şampiyonluk kadrosunda yer alan, Türk futbolunun duayen isimlerinden Haluk Erdem'in vefat haberi bordo-beyazlı camiayı yasa boğdu. Uzun süredir Bursa Kestel Devlet Hastanesi'nde tedavi gören efsane futbolcu ve teknik direktör, durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakımda entübe edilmişti. Erdem, pazar günü Bursa Ulu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Hasköy aile kabristanına defnedilecek.

Haluk Erdem, Elazığspor kulüp tarihinde bir dönüm noktası olan 1974-1975 sezonunda kazanılan ilk şampiyonlukta forma giyen isimlerin başında geliyordu. Bordo-beyazlı taraftarların gönlünde taht kuran Erdem, yalnızca Elazığspor’un değil, Türk futbolunun da unutulmaz değerleri arasındaydı. İstanbulspor ve Bursaspor formalarını da terleten tecrübeli oyuncu, saha içindeki liderliği ve futbol bilgisiyle genç kuşaklara ilham kaynağı olmuştu. Futbolculuk kariyerini tamamladıktan sonra teknik direktörlük yaparak camiaya hizmet etmeye devam etti ve yaşayan en yaşlı efsane unvanıyla anılıyordu.

SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞTİ, YOĞUN BAKIMDA ENTÜBE EDİLDİ

Bir süredir Bursa Kestel Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Haluk Erdem’in sağlık durumu son günlerde kritik bir seviyeye ulaştı. Durumunun ani şekilde kötüleşmesi üzerine hastane yönetimi tarafından yoğun bakım ünitesine alınan efsane isim, doktorların tüm müdahalesine rağmen solunum yetmezliği yaşayınca entübe edildi. Ancak yapılan tüm tıbbi çabalar sonuç vermedi ve Erdem, yaşam mücadelesini kaybederek sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu. Acı haberin Elazığspor camiasına ve eski takım arkadaşlarına ulaşmasının ardından taziye mesajları ardı ardına geldi.

CENAZE PAZAR GÜNÜ BURSA’DA TOPRAĞA VERİLECEK

Haluk Erdem’in vefatının ardından cenaze işlemleri başlatıldı. Alınan bilgiye göre, usta futbol adamı için pazar günü Bursa Ulu Camii’nde cenaze namazı kılınacak. Namazın ardından Erdem’in naaşı, aile kabristanı olan Hasköy’deki mezarlıkta toprağa verilecek. Elazığspor yönetimi ve taraftar grupları, efsane isme son görevlerini yerine getirmek üzere Bursa’ya gideceklerini duyururken, sosyal medyada da bordo-beyazlı renklerle yapılan paylaşımlarla Erdem anılıyor. Türk futbolunun kaybettiği bu önemli değere Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileniyor.