Elazığspor avantajı aldı: Yönetim ve protokolden değerlendirmeler
Elazığspor'un Adana deplasmanında elde ettiği 4-2'lik galibiyetin ardından kulüp yöneticileri ve kent protokolü, turun henüz tamamlanmadığını vurgulayarak rövanş için taraftara tribün desteği çağrısında bulundu.
Temsilcimiz Elazığspor, play-off mücadelesinde deplasmanda karşılaştığı Adana ekibini mağlup ederek sahadan avantajlı skorla ayrılırken, karşılaşma sonrası Elazığspor camiası ve kent protokolünden önemli değerlendirmeler geldi.
Elazığspor Asbaşkanı Mustafa Şerifoğulları, maçın tempolu geçtiğini belirterek Adana ekibinin güçlü bir rakip olduğunu ifade etti. Şerifoğulları, sezon içerisinde rakipleriyle oynanan karşılaşmalarda istedikleri sonuçları alamadıklarını hatırlatarak, bu galibiyetin önemli bir avantaj sağladığını söyledi.
İki ayaklı bir eşleşme olduğuna dikkat çeken Şerifoğulları, “İlk maçta skoru aldık. İnşallah ikinci maçta da tur atlamak nasip olur. Ardından final oynayıp kupayı Elazığ’a getirmek istiyoruz” dedi. Taraftarlara da teşekkür eden Şerifoğulları, Elazığ’daki rövanş için tribün desteği çağrısında bulundu.
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, karşılaşmanın centilmence geçtiğini belirterek Adana ekibinin genç ve dinamik bir kadroya sahip olduğunu söyledi.
Erol, Elazığ ile Adana arasındaki güçlü kültürel bağlara dikkat çekerek, “Bu bir futbol maçıydı ve biz galip geldik. Elazığ’da da aynı misafirperverliği göstereceğiz” ifadelerini kullandı. Erol, Elazığspor’un şampiyonluk yolunda ilerlemesini temenni etti.
Elazığspor Başkanı Ahmet Fethi Yılmaz, Adana takımının iyi bir ekip olduğunu vurgulayarak, maçta futbol şansının kendilerinden yana olduğunu söyledi.
Yılmaz, “Bireysel hatalar rakipte fazlaydı. Biz iyi bir takımız ve bunun farkındayız. Ancak rehavete kapılmamalıyız. İki ayaklı bir eşleşme ve henüz hiçbir şey bitmedi” dedi.
Taraftarlara ayrıca teşekkür eden Yılmaz, “Onlar bizim on birinci oyuncumuz. Doksan dakika boyunca büyük destek verdiler” diye konuştu.
AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, galibiyetin önemli bir avantaj sağladığını ancak turun henüz tamamlanmadığını belirtti.
Keleş, Elazığspor’un şampiyonluğa kilitlendiğini ifade ederek, “Taraftarlarımızla birlikte güzel bir atmosfer vardı. İnşallah Elazığ’da bir üst tura çıkacağız” dedi.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ise Elazığspor’un iyi bir oyun ortaya koyduğunu belirterek, “Takımımız ilk yarıyı iyi geçirdi, gol de buldu. İnşallah bu takım hak ettiği yere, şampiyonluğa ulaşacak” ifadelerini kullandı.
AK Parti Elazığ İl Başkanı Sencer Selmanoğlu da galibiyetin sevindirici olduğunu belirterek, “Elazığ’a avantajlı bir şekilde dönüyoruz. İnşallah güzel günler bizi bekliyor” dedi.
Elazığspor’un deplasmandaki kritik galibiyeti sonrası kentte büyük sevinç yaşanırken, tüm açıklamalarda ortak vurgu “rövanşta dikkatli olunması ve şampiyonluk hedefi” oldu.