Elazığspor'a Güveniyoruz 

Elazığspor futbolcuları ve taraftarları, oynadıkları futbol ve seyirci olmanın ötesinde farklı sıfatlara ve iftiralara  maruz kalıyorlar. Elazığsporlu futbolcular ve seyirciler için Trabzon'da 'PKK dışarı' sloganı atılırken Batman'da 'faşistler dışarı' sloganı atılıyor.

Elazığspor'a Güveniyoruz 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ ve Elazığlı hakkında demografik ve sosyolojik bilgi yoksunu kesimler, ya bulunduğu coğrafyaya ya da millî ve manevi konulardaki hassasiyetlerimize göre değerlendiriliyor ve kendi pencerelerinden bakarak akıllarınca ötekileştiriyorlar. Elazığ hakkında  az biraz kafa yorup kaynak taraması yapsalar, siyasi seçim sonuçlarına baksalar az çok bilgi sahibi olacaklar ama kafa konforlarını bozmak ve yormak gibi bir gayretleri olmayınca bilindik  ezberler ve sloganlar üzerinde tepinmeye devam ediyor  bu kesimler.

Sporla çok ilgili olmasak da Elazığspor’un başarıları üzerinde zaman zaman kalem oynatıyoruz. Son zorlu Batman deplasmanından  1 puanla dönerek yakaladığı rüzgarı devam ettiren Elazığspor’un başta Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları olmak üzere çok sayıda taraftar tarafından şampiyonlar gibi karşılanması da büyük bir doping ve motivasyon oldu.

Şampiyonluk zor ama imkânsız değil. Ve Elazığspor geçmişte de zoru başarmış olmanın ruh ve adanmışlığını yeniden ihya edecek ve “şampiyonluk yarışında biz de varız” diyebilecek bir özgüvenle yürüyor. Elazığsporun yanındayız, güveniyoruz ve başaracaklarına inanıyoruz. Evet “o sene gerçekten bu sene”