Elazığlının Vazgeçilmez Lezzeti!

Peynirin kilosunun 110 lira, bir kilogram şekerin 35 liradan satılması nedeniyle artan maliyetler sofralara gelen peynirli ekmek sayısını azaltsa da Elazığlıların taş fırında odun ateşinde pişen lezzetleri arasında yerini korumaya devam ediyor.

Elazığlının Vazgeçilmez Lezzeti!

 Peynirli ekmek yapımında tam yağlı peynir tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Kapalı Çarşı esnaflarından Levent Sevinç “Mart ayından haziran sonuna kadar koyun peyniriyle yılın tamamında ise inek peyniri ile peynirli ekmek yapılabiliyor. İlimizde yaşayan vatandaşlarımızın taleplerinin yanı sıra il dışında yaşayan müşterilerimizin de siparişleri doğrultusunda yapıp gönderiyoruz” dedi.Elazığlının Vazgeçilmez Lezzeti!

 Kapalı Çarşı fırıncı esnaflarından Özbay Demirkol “Günde en az 3-5 kişi peynirli ekmek için malzemelerini getiriyorlar biz yapıyoruz.  Maliyetler arttı peynir ve şeker pahalı ister istemez talebi düşürdü.  Özellikle peynirin bol olduğu ilkbahar aylarında vatandaşların siparişleri çok oluyor.

Elazığlının Vazgeçilmez Lezzeti!

Elazığ’da yaşayan vatandaşlarımızın yanı sıra il dışında yaşayan başta Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerimizden hatta Almanya’dan peynirli ekmek siparişi verenler oluyor onlara yapıp kargoyla gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.