Elazığlılar Tek Ses: 'Bu Artık Zam Değil Zulüm'

Asgari ücretin zamlanmasıyla birlikte her şeyin fiyatı bir bir artmaya başladı. Asgari ücret zammına yüzde 49 zam gelmesiyle birlikte apartman ve site aidatlarına da zam yapılması tartışmalara neden oldu.

Elazığlılar Tek Ses: 'Bu Artık Zam Değil Zulüm'

Elazığ’ın Güneykent Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarına yapılan zamlar vatandaşlardan tepki görmeye başladı. Konuyla Alakalı Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş açıklamalarda bulundu.Elazığlılar Tek Ses: 'Bu Artık Zam Değil Zulüm'

“AİDATLARA YAPILAN ZAM HEMEN HEMEN YÜZDE YÜZ”

Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş; “Asgari ücrete zam gelmesi ile bu zammı vatandaşlara nasıl yansıtalım diye pusuda bekleyenlerin, vakit geçirmeden TOKİ'de Emlak Yönetiminin aidatları; 3+1'lerin 360 TL'den 700 TL'ye, 2+1'lerin ise 320'den 660 TL'ye çıkarmalarına zulüm diyoruz, diyecek kelime bulamıyoruz. Asgari ücrete yapılan zam yüzde 49, aidatlara yapılan zam hemen hemen yüzde yüz, nasıl oluyor bu?” sitemlerinde bulundu.

Elazığlılar Tek Ses: 'Bu Artık Zam Değil Zulüm'

“İCRALARIN ARDI ARKASI KESİLMEYECEKTİR”

 Karataş; “Kış ayının gelmesiyle doğalgazların çok ciddi manada vatandaşa yansımış olduğu faturalara, aidat zamlarının büyük oranda vatandaşı çıkmazın içerisine sokacaktır. Bu konuda yetki sahiplerinin bir an önce bunlara dur demesi gerekmekte, aksi takdirde vatandaşların ödeyemediğinden dolayı icraların ardı arkası kesilmeyecektir.  Depremzede vatandaşlarımız daha da mağdur olacaktır gereğini yapılmasını en kısa süre içerisinde bekliyoruz. Bundan kısa süre önce 11 ve 12 Etap dada yüzde 100 zam yapıldı artık bu vatandaşların sesini duyunuz Elazığ’da bulunan hangi TOKİ’ye giderseniz gidin bu konuda veryansın eden vatandaşlara denk geleceksiniz” ifadelerine yer verdi.

Elazığlılar Tek Ses: 'Bu Artık Zam Değil Zulüm'