Elazığlılar dikkat! Süre doluyor, kaçıranlar üzülecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 1453 Yurt Yönetim Personel alımı yapacağını duyurdu. İstihdam edilecek personelin 609'u erkek, 844'ü ise kadın olacak. Peki Elazığ'da kişi alınacak, GSB Elazığ memur alımı başvuru şartları neler?

Elazığlılar dikkat! Süre doluyor, kaçıranlar üzülecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana Göre Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde en az lise mezunu 1453 personel alımı yapılacak. Başvuru yapacak adayların 2022 yılı KPSS sınavından en az 60 puan almaları gerekmektedir.

ELAZIĞ’DA KAÇ KİŞİ ALINACAK

Gençlik ve Bakanlığı’nın yapacağı alıma 8 farklı grup bulunuyor. Yayımlanan ilana göre Elazığ’da 8 farklı gruptan toplam 8 kadın personel alımı yapılacak. Elazığ’da erkek personel alımı ise yapılmayacak.

İşte gruplar ve mezuniyet şartları:

İşte Elazığ’da yapılacak alımlar:

BAŞVURU ŞARTLARI

Adayların başvurunun son günü itibarıyla aşağıda aranan şartlara haiz olması gerekmektedir.

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7'nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,

3) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,

4) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç) 5) 2022 yılı KPSS sınavına girmiş ve belirtilen puan türünde asgari 60 (altmış) puan almış olmak,

6) Tercih edilecek her grup için yukarıdaki tabloda aranan nitelikleri taşıyor olmak,

7) Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak,

8) Sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken sözleşme esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesi feshedilenler veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshedenlerin, sözleşme fesih tarihinin üzerinden bir yıl geçmiş olmak,

9) Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak,

10) Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,

11) Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

Adaylar başvurularını, 06 Ekim 2023 (00.00) - 10 Ekim 2023 (17.00) tarihlerinde e-Devlet üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaktır.

Adaylar III- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER başlığında belirtilen belgelerini başvuru sisteminde belirtilen yerlere istenilen formatta yükleyecektir.

Kariyer Kapısı (https://isealimkariverkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden yapılmayan, posta yolu veya şahsen müracaat şeklinde yapılan ve bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adaylar, başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından sorumlu olacaktır.

Başvuruların sona ermesinden sonra adayların başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

Adaylar, öğrenim durumları itibarıyla şartlarını taşıdığı ve ilan edilen farklı gruplardan sadece 1 (bir) grup ve 1 (bir) il için başvuru yapabilecektir.

Adaylar sözleşmeli personel pozisyonları için belirlenen cinsiyet grupları arasında kendi cinsiyetlerine uygun doğru gruba başvuru yapmaktan sorumludur. Yanlış cinsiyet grubuna başvuruda bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI 1453 PERSONEL ALIMI ELAZIĞ MEMUR ALIMI İLAN VE KONTEN HAKKINDA DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEĞİNİZ İLAN SAYFASI İÇİN TIKLAYIN.