Elazığlılar dikkat! Güneş Gözlüğü Almadan Bu Habere Mutlaka Bakın

Hava sıcaklıklarının yükselmeye başlaması ve güneş etkisinin her geçen gün arttığı bugünlerde, güneş gözlüğüne olan talep de artmaya başladı. Peki, Doğru güneş gözlüğü kullanımı nasıl olmalı? Detaylar haberimizde…

Elazığlılar dikkat! Güneş Gözlüğü Almadan Bu Habere Mutlaka Bakın

Uzun yıllardır gözlük işi içerisinde bulunan Elazığlı işletmeci Yusuf Özdemir, doğru güneş gözlüğü kullanımının nasıl olması gerektiğini Elazığ Hakimiyet Okuyucuları için aktardı.

Kalitesiz piyasa gözlükleri kullanılmaya başladığı zaman görüntü kalitesinde bozulmalar meydana geldiğini belirten Özdemir, “Beraberinde katarak ve görme bozukluğu gibi birçok sağlık problemlerini de getiriyor.  Kişilerin kullanmış oldukları sahte gözlükler ileriki dönemlerde göz sağlığı konusunda problem olarak ortaya çıkmaktadır. Yani kişi uzun bir süre problem yaşamadan sahte gözlükleri kullanabilir ama sonrasında olumsuz yönde geri dönüşleri muhakkak olacaktır. Vatandaşlar uygun fiyatlı olduğu için taklit gözlüklere bilinçsizce yönelmekte” dedi.

Özdemir’in açıklaması şu şekilde:

“GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNDE YAŞ GRUBUNUN BİR ÖNEMİ YOK”

Çocukların da yetişkinlerden bir farkı yok, güneş ışınlarından korunması adına her yaş grubuna uygun gözlükler piyasa da mevcut. Çocukların da ila ki kullanması gerekiyor.

“GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ SADECE YAZ AYLARINDA KULLANILMAZ”

Özellikle yazın takılır diye düşünülen bir algı var bu tamamen yanlış.  Kış ayalarında kar yağışlarının ardından havanın güneşli olması gözlerin kamaşmasına ve yorulmasına neden oluyor bu da aslında kişilerin kış aylarında da güneş gözlüğü takılması gerektiğini ortaya koyuyor. Yaz kış fark etmeksizin kişin elinin altında muhakkak bir güneş gözlüğü olmalı.

FİYAT YÜKSELİŞTE

Gözlükler de Avrupa ürünleri kullanıldığı için fiyatlar dolar endeksli oluyor bu da şuan ki ekonomik durumlardan dolayı artışı gösteriyor. Geçen yıllara nazaran fiyatlar yükselişte. Her bütçeye uygun gözlükler mevcut.  Marka ve modeline göre fiyat aralığı değişiyor.

“GURBETÇİLER SATIŞLARI ARTIRIYOR”

Her sektörde olduğu gibi gurbetçi sezonu bizim sektörde de etkili oluyor, buradan yurt dışına hediye olarak götüren müşterilerimiz de var kendisi için alıp kullanan müşterilerimizde var” ifadelerine yer verdi.