Elazığlılar Dikkat Ehliyetiniz Gidecek!

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren önemli bir gelişme! Belirli bir şartı taşımayanların ehliyetine el konulacak.

Elazığlılar Dikkat Ehliyetiniz Gidecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milyonlarca ehliyet sahibini ilgilendiren bir düzenlemeyle, artık ehliyetlerini kullanabilmek için uyku apnesi sendromu testi zorunlu hale geldi.

ASYOD Uyku Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, uyku sağlığının önemini vurgulayarak bu yeni kuralın sağlık açısından önemine dikkat çekti.

Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD) tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Katılımlı Akciğer Sağlığı Kongresi (UASK) 2024, Antalya’nın Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde gerçekleştirildi.

ASYOD Uyku Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, bu yıl sloganı “Küresel Sağlık İçin Uyku Eşitliği” olarak belirlenen Dünya Uyku Günü hakkında açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Karadağ, sağlık için kilit öneme sahip olan uykunun, herkesin temel bir hakkı olduğunu vurgulayarak, Dünya Uyku Konfederasyonu'nun bu yılki temasının 'küresel sağlık için uyku eşitliği' olduğunu ifade etti. Karadağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Tüm dünyada insanların sağlıklı uyumasına ihtiyaç var. Sağlıklı uyanıklık için sağlıklı uyku gerekiyor. Sağlıklı uyku için de uyku sırasında da sağlıklı nefes alıp vermek gerekiyor. Bugün tüm dünyada bildiğimiz bir uyku apne hastalığı var.

Kişi uyuduğu zaman rahat nefes alamıyor, nefesi duruyor demektir. Rahat nefes alamayan kişi, rahat uyuyamazsa ertesi gün de sağlıklı bir uyanıklık yaşayamaz. Ve tüm sağlığını etkiler. Bu tüm beden sağlığı, ruh sağlığı beyin sağlığı. Bütün trafik kazalarının, iş kazalarının altında uyku apnesi yatmaktadır.