Elazığlılar Dikkat! Deprem Bölgesinde Yerinde Dönüşüm için Yeni Yasa Geliyor...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'ı ziyaret etti. Şehrin yeniden imarı çalışmalarına ilişkin yetkililerden bilgi alan Özhaseki, NTV'nin sorularını da yanıtladı. Depremzedelerin büyük bir bölümünün kendi yapısını inşa etme eğiliminde olduğunu söyleyen Özhaseki, yerinde dönüşümün önemine dikkat çekti.

Elazığlılar Dikkat! Deprem Bölgesinde Yerinde Dönüşüm için Yeni Yasa Geliyor...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özhaseki Hatay’da belediye başkanları, STK'lar ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Deprem konutları için hazırlanan projeler konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Bazı Depremzedelerin, kendi evlerini kendisinin inşa etmek istediğini söyleyen Özhaseki, Konuya ilişkin bir yasa hazırlığında olduklarını açıkladı.

YERİNDE DÖNÜŞÜM

Yerinde dönüşüm vurgusu yapan Özhaseki, "Siz bize müsaade edin, biz kendi yerimizi evinizi sağlamca yaparız diyorlar. Yeni yönetmeliğinize uyarız diyorlar. Biz bir taraftan hibe bir taraftan kredi vererek onları desteklediğimizde vatandaş bundan çok memnun oluyor. Bunu ısrarla istiyorlar. Bunun önünü açacak bir yasa hazırlığını da getiriyoruz şimdi." dedi.

Bakan Özhaseki, Elazığ dahil 11 ildeki bazı alanlarda yeniden yapılaşmaya izin verilmeyeceğini de söyledi.

YÜKSEK KATA İZİN YOK

Özhaseki, yeni yapılacak binalarla ilgili olarak "Merkezden başlamak üzere çevreye doğru yayılan en fazla beş katın geçerli olduğu zemin +4 zemin +3 zemin +2 gibi bir planlamanın söz konusu." değerlendirmesinde bulundu.