Elazığlılar 30 Günlük Serüvene Hazır mısınız?

Bariatrik Cerrahi Beslenme ve Diyet Uzmanı Beyza Güner, uzun süreli açlıktan sonra iftar vaktinde birden ve fazla yemek yemenin beraberinde birçok sorunu getirdiğini ifade ederek, sahur öğününün mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.

Elazığlılar 30 Günlük Serüvene Hazır mısınız?

Elazığ Medikal Hospital Hastanesi’nde görev yapan Bariatrik Cerrahi Beslenme ve Diyet Uzmanı Beyza Güner; “Ramazan ayında daha sağlıklı ve daha dinç olabilmek için yeterli ve dengeli beslenmek sizin için çok önemli. Öğünlerinizi sahur iftar ve ara öğün olarak dengelemelisiniz. Özellikle sahura kalkarak açlık sürenizi kısaltmış olur metabolizmanızı hızlandırmış olursunuz” ifadelerine yer verdi.

Elazığlılar 30 Günlük Serüvene Hazır mısınız?

“İFTARDA SAHUR KADAR ÖNEMLİ BİR ÖĞÜNDÜR”
Uzman Beyza Güner; “Sahurda zeytin yağlı yemekler, çorbalar ve hafif kahvaltılıklar tercih edebilirsiniz. Sahur öğününde aşırı yağlı yiyeceklerden uzak duralım. İftarda sahur kadar önemli bir öğündür. İftarda çorbanızı içtikten bir süre sonra normal yemeğinize devam etmenizi öneririm. Uzun süren bir açlıktan sonra, midenize besinlerin hepsini birden aldığınızda damping sendromuyla karşı karşıya kalabilirsiniz” uyarılarında bulundu.

Elazığlılar 30 Günlük Serüvene Hazır mısınız?

“İFTAR VE SAHUR ARASINDA BİTKİ ÇAYLARINI DA TERCİH EDEBİLİRSİNİZ”
Güner; “İftar ve sahur arasında iki ila iki buçuk litre su tüketimi sizler için çok önemli. Herhangi kalp, tansiyon böbrek rahatsızlığınız yoksa iftar ve sahur arasında bitki çaylarını da tercih edebilirsiniz. Ramazan ayında hareketsizliğe bağlı olarak kabızlık problemiyle karşı karşıya kalmamanız için probiyotik tüketiminiz sizler için çok önemli. Doktorunuz ve diyetisyeniniz kontrolünde multivitamin tüketmek ve bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için önemli bir yere sahiptir. 

Elazığlılar 30 Günlük Serüvene Hazır mısınız?

“KIZARTMA YÖNTEMİNİ HAYATINIZDAN ÇIKARIN”
Diyet Uzmanı Beyza Güner son olarak “Ramazan ayında kilo alımını kontrol altında tutabilmek için yemek pişirme yöntemlerinden, kızartma yöntemini hayatınızdan çıkarın. Haşlama, ızgara ve buharda pişirme yöntemlerini tercih edin. Sevdiklerinizle beraber mutlu bir Ramazan ayı geçirmeniz dileğiyle” diye ekledi.

Elazığlılar 30 Günlük Serüvene Hazır mısınız?