Elazığlı Uzmandan Araç Sahipleri İçin Önemli Açıklamalar

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir döneme girilirken sigortacı Ahmet Ufuk Adalı sistemin nasıl işleyeceğini açıkladı.

Elazığlı Uzmandan Araç Sahipleri İçin  Önemli Açıklamalar

Adalı Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı  Ahmet Ufuk Adalı, Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre trafik sigortasında yeni bir döneme girildiğini  söyledi. Adalı gazetemize yaptığı özel açıklamada “

Zorunlu trafik sigortası, araç sahiplerinin ve trafiği kullanan herkesin güvenliğini sağlamak amacıyla hayati bir rol oynuyor. Ancak son dönemde sigorta şirketleri trafik sigortası primlerindeki artan talepleri ve bu konudaki sıkıntılar gündeme gelmiş durumdadır. Sigorta şirketlerinin talepleri doğrultusunda  Resmi  Gazete’de yayımlanan bir karara göre, zorunlu trafik sigortası prim teklifi alamayanların azami prim tutarları, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından belirlenecek” dedi.

"SİGORTA ŞİRKETLERİ 100 TL PRİME 142 TL HASAR ÖDEMESİ YAPILIYOR"

 Adalı “Trafik sigortası bir aracın trafikteki diğer araçlara ve yayalara zarar verdiğinde bu zararları tazmin etmek amacıyla kullanılır. Ancak son dönemde sigorta şirketleri, trafik sigortası primlerini artırma eğiliminde ve bu artışlar bazı tüketicileri zor durumda bırakabilir. Sigorta şirketlerinin trafik sigortasını yapmaktan kaçınıyorlar. Bunun nedenini "trafik sigortasında önemli zararlar ediyoruz" olarak açıklıyorlar. 2023 yılında açıklanan zararın, her alınan 100 TL prim karşılığında 142 TL hasar ödemesi olduğunu belirtiyor. Bu durum, sigorta şirketlerinin trafik sigortasından yüksek oranda zarar ettiği algısı yaratıyor” diye konuştu.

Zorunlu trafik sigortası yapma zorunluluğu olup bu sigortayı yapmadan bir aracın trafiğe çıkmasının yasak olduğunu hatırlatan Adalı “Araç sahipleri bu zorunluluğa uymak durumundadır. Yasal olarak düzenlemelerle trafik sigortası primleri SEDDK tarafından belirlenmekte ve bu belirlemelerin tüm taraflar için adil ve dengeli olması gerekmektedir ve bu önemli sigorta türünün erişilebilir ve adil bir şekilde sunulması gerekmektedir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.