Elazığlı Ustanın Tecrübesi Diyarbakırlıları Kıskandırıyor

Elazığ'da ciğer denilince akla ilk gelen isimler arasın da yer alan Saray ciğercisi Elazığ haklının gözdesi olmaya devam ediyor. Elazığ'ın yerli esnaflarından olan Serdar karakış 40 yıla aşkındır bu sektörde yer almakta ve ciğeriyle meşhur olan Diyarbakır, Şanlıurfa gibi iller kadar iddialı… 

Elazığlı Ustanın Tecrübesi Diyarbakırlıları Kıskandırıyor

Uzun yıllardır bu işle uğraşan Elazığlı İşletmeci Karakış: “Bu mesleğe babamla birlikte başladık tezgah üzerinden satış yapıyorduk. 30 yıla aşkın bir süre babamla çalıştım. Sonrasında da sabit bir yerimiz olsun düşüncesiyle dükkan açmaya karar verdim ve yaklaşık 11 yıldır da açtığımız bu dükkandan satışlarımız devam ediyor. Babadan kalma olan bu mesleği severek yapmaktayız. Daha çok ciğer üzerinden bilinsek de birçok çeşit yer almakta. Et kavurma, Antep tava, güveç melemen ve tost çeşitleriyle vatandaşlarımıza hizmet etmekteyiz. Dükkana geçmemizle birlikte artık paket servisimizde bulunmaya başladı. Günlük olarak taze bir şekilde etlerimizi satışa sunmaktayız. Dediğim gibi 40 yıllık bir deneyimden bahsediyoruz önceliklerimiz arasında dikkat ettiğimiz konuların başında insan sağlığı yer almakta.” şeklinde konuştu.

Daha çok ciğeriyle tanınan İşletmeci Karakış,  Et kavurma, Antep Tava, Güveç Melemen ve Tost gibi ürünlerde de iddialı olduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

Elazığlı Ustanın Tecrübesi Diyarbakırlıları Kıskandırıyor

“ELAZIĞLI OLARAK İDDİALIYIZ”
Ciğer denilince daha çok Diyarbakır, Urfa gibi iller akıllara gelse de biz Elazığ Harputlu bir esnaf olarak bu sektörde uzun yıllardır bulunuyoruz.

“ÇARŞININ SİMGESİ HALİNE GELDİK”

İsmimizi bu civarda duyurmaya başladığımız için ilk etapta burada bir dükkan açmaya karar verdik. Şimdide farklı bir semtte ikinci şubemizi açmayı planlıyoruz.Çarşının simgesi haline gelen ilk iş yerimizi kapatmayı düşünmüyoruz.

“TECRÜBEMİZİ AKTARIYORUZ”

Biz bu işi babadan oğula devam ettik. Benim oğlan yok ama sevdiğim kardeşim gibi biri var onu yetiştiriyorum. Benden sonra o devam ettirecek. Ben devam etmesini istiyorum" dedi.