Elazığlı Sare Yıldız'dan LGS'de büyük başarı

Sınava 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda öğrencilerin yüzde 5,61'i, 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı (yüzde 62,17) ise 200-299 oldu.

Elazığlı Sare Yıldız'dan LGS'de büyük başarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞLI SARE YILDIZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ‘’2021 Yılı Lise Geçiş Sınavında Türkiye Birincisi olan öğrencimiz Sare Yıldız’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.’’ İfadeleri kullanıldı.

SINAVA KATILIM YÜZDE 83

Rapora göre, LGS kapsamında merkezi sınav 6 Haziran'da başarıyla uygulandı. Merkezi sınava 1 milyon 38 bin 492 öğrenci girdi ve katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti.

İLK TEBRİK VALİ YIRIK'TAN

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 500 tam puan alarak Türkiye birinici olan Sare Yıldı'ı tebrik etti. Vali Yırık: "LGS’de, 500 tam puan alarak, Türkiye birincileri arasında yer alan,ilimiz Yöntemim Okulları Öğrencisi Sare YILDIZ'ı ve emek veren değerli öğretmenlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. 

 

MİLLETVEKİLİ EROL: "YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUM"

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'da Sare Yıldız'ı tebrik ederek: "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz’ün yaptığı açıklamaya göre ‘’2021 Yılı Lise Geçiş Sınavında Türkiye Birincisi olan evladımız Sare Yıldız’ı yürekten tebrik ediyorum. Gençlerimizin başarıları ülkemizin aydınlık yarınları adına umut veriyor" dedi. 

 

Elazığlı Sare Yıldız'dan LGS'de büyük başarı