Elazığlı öğrencinin 'Türkiye' hassasiyeti

Elazığlı ilkokul öğrencisinin, Türkçe dersinde hecelere ayırması istenen 'Türkiye' kelimesini ayırmaması ve gerekçe olarak öğretmenine verdiği 'Öğretmenim siz demediniz mi? Türkiye bölünmez.' yanıtı sosyal medyada ilgi çekti.

Elazığlı öğrencinin 'Türkiye' hassasiyeti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Salim Hazardağlı İlkokulunda öğretmen Handan Metin, Türkçe dersinde öğrencilerine ödev olarak bazı kelimeler vererek, hecelere ayırmalarını istedi.

3. sınıf öğrencisi Hiranur İrgören, verilen kelimelerin tümünü doğru şekilde hecelere ayırırken, "Türkiye" kelimesini bunun dışında tuttu.

Ödevi kontrol eden öğretmen Metin'in bunun nedenini sorması üzerine İrgören, "Öğretmenim siz demediniz mi? Türkiye bölünmez." yanıtını verdi.

Öğrencinin bu hassasiyeti karşısında duygulanan Metin, ödevin fotoğrafını çekerek, veliler ve öğretmenlerle paylaştı.

Daha sonra sosyal medyaya yansıyan öğrencinin "Türkiye bölünmez" hassasiyeti ilgi odağı oldu.

- "Meslek hayatımdaki en anlamlı günlerden biri"

Sınıf öğretmeni Metin yaptığı açıklamada, öğrencisi Hiranur ile yaşadığı o günün, 23 yıllık meslek hayatındaki en anlamlı günlerden biri olduğunu söyledi.

Türkçe dersinde verdiği ödev kapsamında 20 kelimeden 19'unu doğru bir şekilde hecelerine ayıran öğrencisi Hiranur'un Türkiye kelimesinin karşısına 1 yazdığını görünce nedenini tahmin ettiğini dile getiren Metin, şunları anlattı:

"Bir de öğrencimin ağzından duymak için 'Neden Türkiye'yi bir hece yaptın?' diye sordum. Birden gözleri parladı ve bana kafa tutar gibi, 'Öğretmenim siz demediniz mi? Türkiye bölünmez' yanıtını verdi. Bu cevap üzerine ona sımsıkı sarıldım, dolan gözlerimle 'Aferim kızım' dedim." 

Metin, öğrencisinin minik yüreğiyle ortaya koyduğu bu büyük davranış karşısında inanılmaz bir duygu yoğunluğu yaşadığını vurgulayarak, o anı ölümsüzleştirmek için cevap kağıdının fotoğrafını çektiğini belirtti.

Veliler ve öğretmenlerle yaptığı bu fotoğraf paylaşımının sosyal medyaya yansıdığını gördüğünü aktaran Metin, hiç tanımadıkları kişilerden dahi tebrik mesajları aldıklarını kaydetti.

 "Vatanımı ve bayrağımı çok seviyorum"

Hassasiyeti ile Türkiye'nin ilgi odağı olan Hiranur İrgören, vatanını ve bayrağını çok sevdiğini belirterek, bu ülkede güven içerisinde okula gitmeyi canını vererek şehit olan güvenlik güçlerine borçlu olduğunu, onlara minnet duyduğunu söyledi.

Derste öğretmenlerinin, bu ülkenin bölünmemesi için nice şehitler verildiğini kendilerine anlattığını dile getiren İrgören, "Öğretmenimiz derste hep anlatırdı, Türkiye bölünmez diye." ifadesini kullandı.