Elazığlı Öğrencilerin Yaptığı Proje TEKNOFEST'e Damga Vurdu

Türkiye'de milli teknoloji hamlesi idealinde milli ve yerli teknoloji geliştirmek için kritik rol oynayan çok sayıda bilim, kültür ve sanat etkinlikleri düzenlenen dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2023 İzmir'de sona erdi. Elazığlı öğrenciler ise TEKFONEST'e silahlı insansız hava aracı ile katıldılar.

Elazığlı Öğrencilerin Yaptığı Proje TEKNOFEST'e Damga Vurdu

Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST organizasyonun ilki 2018'de İstanbul'da düzenlendi. Festival 2019 ve 2021'de yine İstanbul'da, 2020'de Gaziantep'te, 2022'de Samsun ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilmişti.

Bu yıl üç büyük şehirde düzenlenen festival, 27 Nisan-1 Mayıs'ta İstanbul’da,30 Ağustos-3 Eylül'de Ankara’da yapılmıştı. İzmir Çiğli Havaalanı'nda 27 Eylül'de başlayan festival, 5 gün boyunca çok sayıda etkinliğine ev sahipliği yaptı.
Hilalim Teknoloji Kurucusu Melih Erdem, gazetemize TEKNOFEST çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Elazığlı Öğrencilerin Yaptığı Proje TEKNOFEST'e Damga Vurdu

İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ PROJELERİNİ ON BİNLERCE KİŞİYE ANLATTILAR

Bu yıl üç büyük şehirde düzenlenen TEKNOFEST festivalinde Hilalim Teknoloji ve Azerbaycan Furkanoğlu Şirketleri olarak standımızı yerimizi aldıklarını ifade eden Melih Erdem, TEKNOFEST'e katılmış olan İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz projelerini İstanbul, Ankara ve son olarak da İzmir TEKNOFEST stantlarımızda sergileyerek on binlerce kişiye anlattılar.” diye konuştu.

Melih Erdem, Elazığ’dan Türkiye’nin dört bir yanına ve hatta Azerbaycan'da dahil TEKNOFEST projelerine destek olduğunu işaret ederek,” Bu güne kadar ilkokul, ortaokul, lise ve Üniversite seviyesinde binlerce öğrenciye TEKNOFEST’te katılmasında yardımcı oldum. Bu konuda bize kim ulaşmış ise yardımcı olmak için elimden geleni yaptım. TEKNOFEST bu ülkenin geleceğine yön verecek bir kuşağın yetiştiği ortamdır. Bizlerin zamanında bu fırsatlar yoktu. Şimdiki çocuk ve gençlere bu fırsatı değerlendirmeleri ve milli teknoloji içeresinde yer almalarını sağlamak için çalışıyoruz. TEKNOFEST sıradan bir festival değil. Bu ülkenin evlatlarına fırsat verildiği takdirde neler yapabileceklerini gösterdikleri bir platform” ifadesini kullandı.

Elazığlı Öğrencilerin Yaptığı Proje TEKNOFEST'e Damga Vurdu

TEK AMACIM, ÜLKEMİZE BİR SELÇUK BAYRAKTAR DAHA KAZANDIRABİLMEK

Bu festivalin mimarı Selçuk Bayraktar yani “Selçuk Abi” TEKNOFEST’te katılan birçok yarışmacının ya kahramanı yada rol modeli olduğunu belirten Melih Erdem, “Benim TEKNOFEST’te tek bir amacım var, ülkemize bir Selçuk Bayraktar daha kazandırabilmek. Bu festivali slogan şudur Selçuk Abi’nin deyimi ile “Bir çocuk gelsin, bir uçağa dokunsun” , belki ülkemizi temsil edecek teknolojilerin üretilmesinde çalışacak veya teknolojiyi geliştirecek” İfadesini kullandı.

TEKNOFEST'İN KAYBEDENİ YOK; KAZANAN HER DAİM ÜLKEMİZ, GENÇLERİMİZ VE ÇOCUKLARIMIZ

Melih Erdem, biz TEKNOFEST’te  şunu görüyoruz “TEKNOFEST'İN kaybedeni yok; kazanan her daim Ülkemiz, gençlerimiz ve çocuklarımız” değerlendirmesinde bulunarak, Her geçen yıl rekorlar kıran, büyüyen bu organizasyonda düzenlenene teknoloji yarışmalarına daha çok gençlerimizin ve çocuklarımızın katılmasını sağlayabilmek için elimizden geleni yapaya devam edeceğim. Burada başarılı projelerin hayata geçmesi için projelerini Hilalim Teknoloji olarak tanıtımını yaparak girişimciler ile buluşturmayı sürdüreceğiz. Ülkemizin milli teknoloji hamlesi yolculuğunda destek olunması için durmadan usanmadan vazgeçmeden çalışmaya devam edeceğiz’ İfadesini kullandı.

Elazığlı Öğrencilerin Yaptığı Proje TEKNOFEST'e Damga Vurdu

ÖĞRENCİLERİMİZ SİLAHLI İNSANSIZ HAVA ARACI YAPTILAR

ATLAS C1 Silahlı İHA en öne çıkan projeleri oluğunu ifade eden Melih Erdem, “ATLAS C1 hava aracını yerel ve uzaktan kullanılma opsiyonları barındıran İHA kontrolünün bulunmasıdır. Hava aracının özünde silahlı bir drone olmamasıdır. Aynı zamanda birden fazla silah türünün monte edilebilir olmasıdır. ATLAS C1 hava aracına sürü şeklinde bir savaş senaryosunun uzaktan gerçekleştirilebilir. ATLAS C1 drone üstünde taşınabilir ve mühimmat bırakma özelliğine sahiptir. Atlas İHA’nın 2 saat minimum uçuş süresi vardır. 3.200 gram ağırlığında ve 2.500 grama kadar faydalı yük taşıyabiliyor. Termal kamerası sayesinde gece operasyon kabiliyeti var. Görsel tarama sayesinde terörist unsurlarını tespit edebilmektedir. Otonom iniş-kalkış sayesinde operasyonel gücünü artırılmıştır” dedi.

PROJELERİMİZ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Standımızda sergilenen projelerin büyük ilgi gördüğünün altını çizen Melih Erdem, “imam hatip öğrencilerimiz ile birlikte TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanımız Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır yanı sıra, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Ankara Milletvekili Ömer İleri, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Tübitak Başkanı Hasan Mandal ve T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır'a TEKNOFEST çalışmalarımızı ve projelerimizi anlattık.” dedi.