Elazığlı Hemşehrimiz Prof. Dr. İsmail Demir'e Soruldu: Elazığ'a Müjdeniz Var mı?

Savunma Sanayii Başkanı Elazığlı Hemşehrimiz Prof. Dr. İsmail Demir, bir dizi ziyaretleri çerçevesinde Elazığ'a geldi.

Elazığlı Hemşehrimiz Prof. Dr. İsmail Demir'e Soruldu: Elazığ'a Müjdeniz Var mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Başkan Demir daha sonra Fırat Üniversitesi'nde gençlerle buluştu.

ELAZIĞ'A MÜJDENİZ VAR MI?

Katılımcılar tarafından Prof. Dr. Demir'e, Malatya'ya verilen müjdelerin önemli ve güzel olduğunu ancak kendisinin Elazığ'ın en üst düzey bürokratlarından olması sebebiyle Elazığ'a bir yatırım müjdesi verip vermeyeceği sorusu soruldu.

DEMİR, ÇANTASI BOŞ GELDİ

Hemşehrimiz Demir, bu soru üzerine önceki toplantıda bu konunun ele alndığını ve Elazığlı yöneticilerin bu konuda daha sonra açıklama yapacağını ifade ederek topu şehrimiz yöneticilerine attı.

DEMİR, DİĞER TOPLANTIDA NELER SÖYLEMİŞTİ?

Baba ocağı Elazığ’da olduklarını aktaran Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Depremin hemen sonrasında, bölgeye yönelik destek ve yardım faaliyetleri geniş ve uzun vadeli program çerçevesinde yapılması diye düşündüğümüz iskan ve istihdam projeleri ortaya koyduk. Büyük savunma sanayi şirketlerimizin bölgeye kalıcı yatırımlar ve konutların beraberinde inşa edecek bir sürece girmekti. Şirketlerimizle kafa kafaya verip hangi ilde hangi bölgede ne tür bir yatırım yapılabilir, bölgeye ne destek sağlar diye bir çalışma yaptık. Bu çalışma çerçevesinde, illerimizi teker teker gezip ziyaret ediyoruz. Kahramanmaraş’a gittik oradan Gaziantep İslahiye’ye oradan da Hatay’ın Kırıkhan ilçesine gittik. Hepsinde bir yatırım kararı verdik ve her bir yatırımı da şirketlerimizin de bir tanesine adresledik. Devamında dün Malatya ve Adıyaman illerimize gittik orada yapılacak yatırımları gündeme getirdik. Bugün de Elazığ’dayız. Elazığ’a daha önceden de gelmiştik. Sanayicilerimiz ve ticaret adamlarımızla savunma sanayi için neler yapabiliriz konusunu birkaç başlık arasında konuşmuştuk. Çok küçük adımlar atılabildi ama Elazığ’da çok küçük adımların dışında özel somut bir adım ortaya çıkmadı. Bu bakımdan diğer illerde yaptığımız gibi, Elazığ’a geldiğimizde de spesifik bir proje ile gelelim dedik. İleride önü çok açık olabilecek teknolojik bir alan olsun diye düşündük. Malum son zamanlarda çip kriziyle beraber dünyada çip meselesinin ne kadar önemli olduğu görüldü ve Türkiye’de çip üretimi şimdiye kadar laboratuvar ölçeği dışında yok. Çip ile ilgili biz bir şirket kurduk. Bu şirketin ana sorumluluğu büyük çip politikasını öncelemek ve onunla ilgili çeşitli iş birlikleri yatırımlarını tarihe geçirmek, teknolojiye göre belirtmek ve çip kılıflama diye ilk adımı TÜYAR şirketimizle beraber inşallah burada atacağız” cümlelerini kullandı.

SOMUT BİR MÜJDE GELMEDİ

Yapılan bu açıklamalar geleceğe dönük az da olsa heyecan uyandırsa da vatandaşların beklentisini karşılayamadı.

Elazığlı Hemşehrimiz Prof. Dr. İsmail Demir'e Soruldu: Elazığ'a Müjdeniz Var mı?
Elazığlı Hemşehrimiz Prof. Dr. İsmail Demir'e Soruldu: Elazığ'a Müjdeniz Var mı?