Elazığlı cimnastikçiler elendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Cimnastik Federasyonu Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yarı Final Yarışmalarına katılan Elazığ Cimnastik Kız takımımız elendi

Elazığlı cimnastikçiler elendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya ilinde gerçekleşen ve ilimizden de Elazığ takımı 5 kız sporcu ile katılım sağlamış fakat yarı final müsabakalarında ciddi rakipler ile yaptığı yarışmada dereceye giremediler.

Konuyla ilgili Türkiye Cimnastik Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Polat yarışma ile ilgili yaptığı değerlendirmede; ‘’5 kızımızla katılım sağladığımız ANALİG’de il kez yarı finale kadar yükselme başarısı sağladık. Fakat kızlarımızın ilk resmi organizeye katılmaları ve de ciddi rakiplerimizin performanslarına karşılık veremedik. Geçtiğimiz yıl ANALİG’de yine çeyrek finalde üstün başarı elde etmiştik fakat pandemi devreye girmesi ile tüm resmi müsabakalar ertelenmişti. Bu sezon da aynı başarıyı gösterdik ve yarı finale adımızı yazdırdık. Yarı finalde zorlu gruba düşmemiz bizi ve sporcularımızı psikolojik olarak etkiledi. Ama yarı finalde şampiyon olan Malatya takımı hakkıyla bu dereceyi elde etti. Kızlarımız ister istemez rakiplerin güçlü ve zorlu olduklarını görünce etkilendiler. Yarışmaya Lilan Narin Arslan, Sena Kalkan, Mina Nur Yurtsever, Zişan Su Ayaz ve Elif Ada Vural olmak üzere toplam 5 sporcu ile katılım sağladık. Lilan yaşı itibariyle önümüzdeki yıl tekrar ANALİG’e katılacak. Onun için bir tecrübe oldu işin açıkçası. Diğer kızlarımız da artık başka organizasyonlarda görev alacaklar. Yarışmada tek hakem görev alması bizimle beraber tüm katılımcı illeri psikolojik olarak sıkıntıya soktu. Erkek ve Kızlar olmak üzere 2 kademede yapılan yarış normalde 15.00’de bitmesi gerekirken; 18.00’e kadar uzadı. Kızlarımız yaş itibariyle 6-7 aralığında ve açlık hissi çok çektiler ve yarışta hem müsabakaya hem de açlıklarına karşı bizler de maraton halindeydik” ifadelerini kullandı.
Türkiye Cimnastik Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Polat, ayrıca ANALİG organizasyonunda ilk kez Yarı Final gibi önemli bir başarı elde eden Elazığ Gençlik ve Spor Minik Kız takımlarının tecrübe kazandıklarını dile getirdi.
Polat, “Finallere Elâzığ ismini yazdırmadık. Bunun üzüntüsü bizlerde hâkim. Fakat kızlarımızın ilk kez böylesi ciddi bir resmi organizeye katılım sağlamaları ve de yarı finalde de ciddi rakiplerle karşılaşmamız bizim gardımızı düşürdü. Fakat önümüzdeki sezon eksiklerimizi gördük ve her iki alanda yani kız ve erkeklerde mücadele edeceğiz. Finallere ismimizi taşıyacak kız ve erkek minik sporcularımız var. Gençlik ve Spor bünyesinde Yurdagül Yıldırım ve Fuat Fırat Ünlü hocalarımızla beraber bir erkek bir de bayan antrenör ekibe dahil olacak. 4 antrenörle 2023 yılında daha başarılı sonuçlar alacağız inşallah” dedi.