Elazığlı Annelerin 'Anneler Günü' Kutlaması

Türk Kadınlar Konseyi Derneği, Elazığ şubesi Elazığlı annelerimizin anneler gününü kutladı.

Elazığlı Annelerin 'Anneler Günü' Kutlaması

TKKD-Elazığ Şube Başkanı Prof. Dr. Sema Temizer Ozan, “Çocuklarını koşul beklemeden seven annelerimizin yeri her zaman kıymetlidir. Onları, ne kadar sevdiğimizi gösterebileceğimiz bir gün olan “Anneler Günü” tüm dünyada her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanmaktadır” dedi.

Toplumun büyük bir kesimi tarafından kabul edilen Anneler Günü kutlamaları kökenini iki temel hikâyeden almaktadır. 1914’te Anneler Günü resmiyet kazanmıştır ve resmen kutlanmaya başlamıştır.

Elazığlı Annelerin 'Anneler Günü' Kutlaması

Ülkemizde Anneler Günü ilk defa 1955 senesinde kutlanmıştır. Bazı ülkeler Anneler Günü’nü farklı zamanlarda kutlamaktadırlar. Örneğin, Birleşik Krallık’ta Annunciation Bayramı ile aynı güne denk gelir. Bu tarih her sene değişiklik gösterir. Çünkü Paskalya’dan sonraki ilk pazar gününe göre hesaplanmaktadır.  Anneler Günü genel olarak Mayıs ayı içerisinde kutlanmaktadır.

Elazığlı Annelerin 'Anneler Günü' Kutlaması

 Anna Jarvis’in hikayesiyle başlayan bugün, aslında saygı, sevgi ve değerin simgesidir.  Mitolojik hikayesiyle düşündüğümüz zaman ise Kibele ve Rhea karşımıza çıkmaktadır. İki tanrı da bereketiyle ve şefkatiyle tanınır. Bahar geldiğinde bu iki ana tanrı, bereket getirir. Yani, annenin bir eve bereket getirdiği de düşünülebilir. Bu durum annelerin ne kadar özel olduğunu göstermektedir.

 

Elazığlı Annelerin 'Anneler Günü' Kutlaması

TKKD-Elazığ Şube Başkanı Prof. Dr. Sema Temizer Ozan; “ Bu kadar anlamlı bir gün olan anneler gününü kıymetli Elazığ’ımızın saygıdeğer anneleri ile birlikte kutlamak isteğiyle Mayısın 2. Haftası olan Pazar günü Akgün Otel-Harput Salonunda gayet nezih bir atmosferde müzikli, yemekli bir kutlama ile programımızı gerçekleştirdik. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen TKKD-Elazığ Şubemizin değerli yönetim kurulu üyelerine, Akgün Otel yöneticisi Figen Çiçekçiye, sanatçı Kadir Uçan’a emeği geçen herkese, siz kıymetli annelerimize ve misafirlerimize teşekkürü borç bilirim” dedi.